Meclis, KEY ve Çek Kanunu Tasarısı için fazla mesai yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2009 20:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleriyle ilgili tasarı ve Çek Kanunu Tasarısı'nı kanunlaştırmak için bu hafta fazla mesai yapacak. Genel Kurul, tasarıların görüşmelerinin Perşembe günü tamamlanmaması halinde Cuma günü de çalışacak.

TBMM Genel Kurulu, AK Parti'nin, Genel Kurul gündemi ve çalışma saatleriyle ilgili grup önerisini görüşerek kabul etti. Kabul edilen AK Parti grup önerisine göre KEY ödemelerine ilişkin kanun tasarısı, İmar Kanunu'nda değişiklik öngören kanun tasarısı ve Çek Kanunu tasarısı gündemin ön sıralarına alındı. Meclis Genel Kurulu bugün KEY ödemelerine ilişkin tasarının görüşmeleri bitinceye kadar çalışacak. Genel Kurul'da yarın ise İmar Kanunu'nda değişiklik öngören tasarının görüşmeleri bitinceye kadar mesai yapılacak. Çek Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri ise Perşembe günü gerçekleştirilecek. Tasarının görüşmelerinin Perşembe günü tamamlanamaması halinde Meclis Genel Kurulu Cuma günü saat 14.00'de toplanarak tasarının bitimine kadar çalışacak.

AK Parti grup önerisi hakkında Genel Kurul'a bilgi veren AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, bu hafta 3 önemli kanun tasarısını görüşmek istediklerini belirtti. KEY ödemeleriyle ilgili tasarının 2010 bütçesi görüşülmeden önce çıkması gerektiğini belirten Kılıç, yarın görüşülecek olan İmar Kanunu'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarının da büyük önem taşıdığını söyledi. Kılıç, tasarının müteahhitlerin yapı işleriyle ilgili sorumluluğu paylaşmasını öngördüğünü, kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaatın yüklenicisi olan müteahhitin borçlarından kaynaklanan sorunların ve hukuki ihtilafların ortadan kaldırılmasının da bu tasarının kanunlaşması ile mümkün olacağını ifade etti. Ödenmeyen çeklerle ilgili hapis cezası yaptırımı bulunduğuna işaret eden Kılıç, hapis cezaları farklı sıkıntıları beraberinde getirdiği için bu süreçlerin Çek Kanunu Tasarısı ile yeni baştan yapılandırıldığını anlattı. Borçlu olan borcunu ödeyecek imkanlara kavuşsun, hapis cezası son noktada gündeme gelen bir faktör olarak değerlendirilsin, alacaklının da mağdur edilmemesini istediklerini belirten Kılıç, bu tasarıların, Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri 14 Aralık günü başlayacağı için bu tarihten önce görüşülmesi gerektiğini bildirdi.

ZAFER ÇAKMAK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber