Üniversite öğrencilerinden PKK protestosu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Aralık 2009 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Kilimli Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, PKK terör örgütünün Tokat'ta 7 askerin şehit olmasıyla sonuçlanan saldırısını sloganlarla protesto etti.

ZKÜ Kilimli Meslek Yüksek Okulu önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, ?Şehitler ölmez vatan bölünmez' pankartı ile kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bir grup ilköğretim okulu öğrencisi ile çevredekilerin de desteğiyle sayıları 70'e ulaşan kalabalık, ?Vatan sana canım feda', ?Her Türk asker doğar', ?Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz', ?Şehitler ölmez vatan bölünmez' ve ?İmralı Apo'ya mezar olacak' sloganları attı. Cumhuriyet Caddesi'ndeki Nejat Çoşkun Parkı'na kadar yürüyen protestocular burada saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.

Öğrencilerden Serkan Dolgun, Tokat'ta şehit olan askerleri rahmet ve saygıyla andıklarını belirterek, ?Bunu yapan veya yaptıranları esef ve şiddetle kınıyoruz. Bu tür olaylar bizi hiçbir şekilde bölemez. Biz de bu vatanın askerleriyiz, gerekirse bizde bu uğurda ölürüz? diye konuştu.

Yürüyüşte sloganlara eşlik eden ilköğretim okulu öğrencisi 10 yaşındaki Sebahattin Aksoy ise ?Bu eyleme şehitlerimiz için katıldım, askerler için katıldım, olanlara çok üzüldüm. Büyüyünce asker olacağım. O teröristleri mezara gömeceğim? dedi.

Tekbir çeken öğrenciler daha sonra dağıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber