Polise 7 ilde TCK ve CMK eğitimi kursu

Haber Giriş : 31 Ocak 2005 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da 7 ilde görevli polislerin katılımıyla Türk Ceza Kanunu (TCK) ve Ceza Mahkemesi Kanunu (CMK) Eğitimi Kursu düzendi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nün ev sahipliğini yaptığı ve 5 gün sürecek olan kursa Samsun, Giresun, Sinop, Amasya, Tokat, Kastamonu ve Ordu Emniyet Müdürlükleri Asayiş ve Önleyici Hizmetler Şube Müdürlükleri ile polis merkezleri amirliklerinde görevli 50 polis katıldı.

Polisevi toplantı salonunda yapılan eğitim seminerinin açılış konuşmasını Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan yaptı. İlhan, cumhuriyet döneminin en temel kanunlarından ikisinin tamamen değiştiğini ve yeni TCK ve CMK kanunlarının 1 Nisan tarihinde yürürlüğe gireceğini belirterek, "AB süreci geçmişten başlamış ve devam etmektedir.

Bu süreç içerisinde bir çok alanda uyum çalışmaları yapılmıştır. Hukuk alanında yapılan düzenlemelerde bu kanunların değiştirilmesi ve günün şartlarına cevap verecek hale getirilmesidir. Bir çok kanunun toplumun ihtiyaçlarına cevap veremez hale geldiği görünmekteydi. AB sürecinde bu şartlar göz önünde bulundurularak, yaşam şartlarına uygun mevzuatlar çıkartılmaya çalışıldı" dedi.

Önemli olanın kanunları öğrenmek değil, pratikte hatasız ve eksiksiz uygulamak olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, "Kanunlar insanların yaşamlarını kolaylaştırmak, mağduriyetlerini önlemek, toplumun huzurunu ve güvenliğini sağlamak için yapılır. Bizde, toplumun huzurunu, güvenliğini ve asayişini sağlamak için bu kanunlardan hareket etmeliyiz" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber