STK'lar PKK'ya ?silah bırak' dedi

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 12 Aralık 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'taki hain pusuyu PKK'nın üstlenmesinin ardından Diyarbakır'daki sivil toplum örgütü temsilcileri örgütünü demokratik açılıma karşı darbe yapmakla suçladı ve PKK'yı kınayarak silah bırakmaya davet etti.

Saldırının hemen ardından ortak açıklamasıyla saldırıyı kınayan Diyarbakır'daki 29 STK temsilcisi yine fikir birliğiyle ?Olayı yapan örgüte göre tavrımız değişmez. Olayı kınıyoruz? dedi.

SALDIRI DÜŞÜNDÜRÜCÜ SORGULANMALI

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Diyarbakır Temsilcisi Av. Sezgin Tanrıkulu: Tokat'taki saldırı, PKK'nin merkezi bir kararla silahlı yönteme son verdiğini açıklaması gerektiğini ortaya koyuyor. Bizim açımızdan da son derece düşündürücü ve tartışılması gereken bir durum. Geçmişte birçok eylemin kaynağının karanlık kalması bizim bu düşünceleri de doğruluyor.

PKK SİLAHLI HAK ARAMAYA SON VERMELİ

Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar: Her saldırı haksızdır ve kabul edilemez. Üç gün önce kınadığımızı belirtmiştik. Olayı yapan örgüte göre tavrımız değişmez. İçinde bulunduğumuz süreçte silahlı hak aramanın sona erdirilmesi gerekiyor.

SALDIRI DTP VE AÇILIMI ZORA SOKAR

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu: ?Saldırı açıkçası DTP ve süreci sıkıntıya sokacak nitelikte. Saldırır yöntemi ve yeri açısından da düşündürücü. Şiddeti kimden olarsa olsun kınadığınızı belirtmiştik. Bunu yapan örgüte göre tavrımız değişmez. Bu tür eylemler artık sorunun çözümünden çok sıkıntıya sokuyor. Bu saldırı sıradan bir saldırı da değil, çok düşündürücüdür.

CANA YÖNELİK HER SALDIRIYI KINIYORUZ

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl: Kim üstlenirse üstlensin herkes bizim insanımız. Cana yönelik her saldırıyı tasvip etmiyor ve kınıyorum. Askerimizin anası da bizim anamızdır. Biz hiçbir kimsenin annesinin ağlamasını istemiyoruz.

BU PROVOKATİF SALDIRIYI KINIYORUM

 Mazlum-Der Genel Başkan Yardımcısı Av. Nesip Yıldırım: Saldırıyı kınıyorum, provokasyon niteliğinde olduğunu da düşünüyorum. Türkiye'de Türk ve Kürt militarizmini ve askeri vesayetini beslemiştir. Açılım sürecini baltalamaya ve hak ve özgürlükleri ortadan kaldırmaya yönelik her hareket zulümdür.

? ENGİN ÖZTÜRK DİYARBAKIR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber