Gümrük memurunun ayakkabısında 315 bin dolar bulundu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Aralık 2009 10:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kaçak cep telefonu operasyonunda gözaltına alınan gümrük memurunun evindeki ayakkabıların içerisine rulolar halinde gizlenmiş 315 bin dolar bulundu

İzmir merkez olmak üzere yedi ayrı kentte, kaçak cep telefonlarını gümrüklerden yasal yoldan ithal edilmiş gibi ülkeye sokup piyasaya sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında bir astsubay, dört gümrük memuru ve bir mali müşavirin de bulunduğu 37 kişi adliyeye sevk edildi.

Operasyonda 7083 adet çeşitli marka ve modelde cep telefonu ele geçirildi. İstanbul'da görevli bir gümrük memurunun evine yapılan baskında, ayakkabı dolabındaki ayakkabıların içerisine rulolar halinde gizlenmiş 315 bin dolar bulundu.

Telefonları klonlamışlar

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, İzmir'de faaliyet gösteren bazı cep telefonu satış yerleri ve abone bayilerinin, sahte belgelerle gümrük kaçağı cep telefonlarını kayıt altına aldırdıkları, klonlayarak yasalmış gibi gösterip piyasaya sürdükleri bilgisini edindi.

İzmir Menemen, İstanbul, Balıkesir, Aydın, Adana, Denizli ve Batman'da 15 ayrı adrese eşzamanlı yapılan baskınlarda 75 kişi gözaltına alındı. 38'i ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Baskınlarda 7083 kaçak cep telefonu, üç kol saati görünümünde cep telefonu, 670 kameralı kol saati, 4142 müzikçalar, 898 taşınabilir bellek, 182 cep telefonu ekran kalemi, 275 cep telefonu aksesuvarı, 1527 telefon kulaklığı ve çok sayıda imei kayıt belgesi ele geçirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber