İşitme engelliler kursu öğretmensizlikten kapandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2009 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Denizli'de işitme engellilere okuma yazma eğitimi verilmesi için hazırlanan kurs programı, işaret dilini bilen öğretmen bulunamadığı için başlatılamadı.

DENİZLİ - Denizli Sağır ve Dilsizler Eğitim ve Kültür Derneği ile Halk Eğitim Merkezi'nin, işitme engellilere okuma yazma eğitimi vermek için açtığı kurs öğretmen bulunamadığı için başlayamadı.

Dernek Başkanı İbrahim Çelebioğlu, işitme engellilerden eğitimle ilgili büyük talep olmasına rağmen, eğitim verecek öğretmeni 3 aydır bulamamanın sıkıntısını yaşadıklarını söyledi.

Denizli'de bin 750 işitme engelli vatandaş olduğunu,bunların çoğunun okuma yazma bilmediğini belirten Çelebioğlu, ''Okuma yazma kursu programını hazırladıktan sonra, işitme engellilere duyurduk. Yoğun bir ilgi oldu. Listelerimizi bile hazırladık. Ancak 3 aydır biz de Halk Eğitim Merkezi de eğitim verecek öğretmeni arıyoruz. Maalesef bulamadık. Programı başlatabilirsek, yaklaşık 300 işitme engelli kişiye okuma yazma öğreteceğiz'' dedi.

Çelebioğlu, resmi kurumlarda sorunlarını anlatamamaktan dolayı büyük sorun yaşayan işitme engellilerin, bu kurs verildiği takdirde en azından yazıyla dertlerini anlatabilme imkanı yakalayacaklarını ifade etti.

İşitme engellilerin, adliye, okullar ve hastaneler gibi sık gittiği yerlerde iletişim sorunu yaşadıklarına dikkati çeken İbrahim Çelebioğlu, 2010 yılında bu sorunun çözümüne katkı için bir proje hazırlayacaklarını belirtti.

Çelebioğlu, ''Resmi kurumlarda en az bir kişiye işaret dili öğretilmesini içeren Avrupa Birliği Projesi hazırlayacağız. Bu sayede hem işitme engelli vatandaşlara katkı sağlayacağız. Hem de derneğe gelir sağlamaya çalışacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber