AK Parti önünde ?Başhekim' eylemi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Aralık 2009 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ŞANLIURFA'daki Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekimi İzzet Korkmaz'ın geçen hafta görevden alınması, bağlı olduğu ?Mersavi aşiretinin' üyelerinin tepkisine yol açtı. Bugün, ellerinde dövizlerle AK Parti İl binası önüne gelen aşiret üyeleri, sloganlar eşliğinde Başhekim Korkmaz'ın görevden alınmasını protesto etti.

Mersavi aşireti üyeleri, Balıklıgöl Devlet Hastanesi Başhekim'i İzzet Korkmaz'ın görevden alınıp yerine Kızıltepe Devlet Hastanesi Başhekimi Şahin Yaztürk'ün atanması Ak Parti önünde protesto edildi. Öğle saatlerinde, Mersavi aşireti üyesi yaklaşık 200 kişi, Ak Parti İl binasının bulunduğu Karakoyun İş Merkezi önünde toplandı. Ellerinde, ?Başhekimimi istiyorum', ?Neden atadın, neden attın', ?Başhekimimiz düne kadar çok iyiydi. Bugün ne oldu acaba', ?Korkmaz suç işledi, çok çalıştı', ?İzzetiyle gelenleri, zilletinizle gönderemezsiniz' ve ?AK Parti titre ve kendine gel' yazılı dövizler taşıyan kalabalık, sık sık alkışlar eşliğinde, ?AK Parti uyuma doktoruna sahip çık', ?Korkmaz nerede?' ve ?Başhekim göreve' sloganları attı.

Polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde, kalabalık adına gazetecilere açıklama yapan Şeyhmus Azizoğlu, 3 yılı aşkın süredir Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde başhekimlik yapan İzzet Korkmaz'ın görevden alınmasını kabullenemediklerini söyledi. Halk olarak Korkmaz'ın görevden alınışını doğru bulmadıklarını belirten Azizoğlu, ?Başhekimimizin görevden alınmasını haksız ve keyfi bir uygulama olarak görüyoruz. Kulağımıza gelen duyumlarda, görevden alınmanın AK Partili bazı kişilerin menfaati doğrultusunda yapıldığı şeklindedir. Bunlar asla kabul edilemez. Biran önce bu yanlıştan dönülmesini ve İzzet Korkmaz'ın göreve iade edilmesini bekliyoruz? dedi.

Bir süre eylem yapan kalabalık içerisinden seçilen 5 temsilci daha sonra Ak Parti İl Başkanlığı'na çıkarak burada İl Başkanı Ahmet Düşünür ile görüştürüldü. Grubun temsilcilerini ağırlayan İl Başkanı Ahmet Düşünür, Başhekim Korkmaz'ın görevden alınmasıyla ilgili kendilerinin tasarruflarının bulunmadığını belirterek, ?Sağlık alanında atama ve yer değiştirme işlemi tamamen Sağlık Bakanlığı tarafından yapılıyor. Yani bizim tasarrufumuz dışında olan olaylar. Bu değişikliği de bakanlık yapmış ve bu konuda bize de herhangi bir görüş sormamıştır. Ama biz, arkadaşlarımızın düşüncelerini dinleyecek ve ilgili yerlere ileteceğiz? diye konuştu.

Korkmaz taraftarları, yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından il binasından ayrıldı. Temsilciler, dışarıda kendilerini bekleyenlere, şikayetlerini ilettiklerini ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Bir süre daha alkışlar eşliğinde slogan atan kalabalık, daha sonra dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber