SMS at, davanı öğren

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 15 Aralık 2009 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vatandaşlar, adliyeye gitmeden cep telefonu mesajıyla haklarında dava olup olmadığını öğrenebilecek

AZİZ ÖZEN / VATAN İSTİHBARAT

Adalet Bakanlığı'nın Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında geliştirdiği sistem sayesinde vatandaşlar, adliyeye gitmeden cep telefonu mesajıyla haklarında dava olup olmadığını öğrenebilecek.

Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Ahmet Faik Kapluhan, ?UYAP SMS Bilgi Sistemi? ile ilgili bilgi verdi.

Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen, 'UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) SMS tanıtım günleri' çerçevesinde Kadıköy Adliyesi'nde kurulan stantta vatandaşlar bilgilendirildi.

Kadıköy Adliyesi'nde düzenlenen basın toplantısında bir açıklama yapan Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Ahmet Faik Kapluhan, ?UYAP SMS Bilgi Sistemi? ile mahkemeler ve idari işlemlerle ilgili bilgi verilerinin, GSM operatörleri aracılığıyla avukatlara ve vatandaşlara SMS yolu ile sunulmasının amaçlandığını söyledi. Tanıtım günleri çerçevesinde Kadıköy Adliyesi'ne stant kurulduğunu ve 3 gün boyunca tanıtım yapılacağını anlatan Kapluhan, bu sistem ile avukat ve vatandaşların adliyelere gidip dosya ve işlemlerle ilgili bilgi almak için harcadıkları zaman, emek ve masrafın ortadan kalktığını söyledi.

Ücret 12 kontör

Sistemin iş yükünün azaltılması açısından da önemli olduğunu vurgulayan Kapluhan, işlemlerin hızlanacağını ve uygulamada şeffaflık sağlanacağını kaydetti.

Sisteme abone olmak isteyen vatandaşların, ?TCKİMLİKNO ABONE? yazarak 4060'a mesaj göndermeleri gerektiğini dile getiren Savcı Ahmet Faik Kapluhan, avukatların da aynı şekilde, ?TCKİMLİKNO AVABONE? yazmaları gerektiğini ifade etti.

Kapluhan, abonelik bedelinin 1 SMS (2 kontör) olduğunu, gönderilen ve bilgi dönüşü yapılan mesaja ise 6 SMS (12 kontör) ücret kesileceğini, abonelikten çıkmak isteyenlerin ise ?ABONEİPTAL? yazıp 4060'a mesaj göndermesinin yeterli olacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber