Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Aralık 2009 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisinde kalacak. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya, Edirne, Çanakkale ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye, İzmir'in Dikili, Aliağa ve Foça ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, zamanla Doğu Akdeniz'de kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Kıyı ve Güney Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya, Edirne, Çanakkale ile Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye, İzmir'in Dikili, Aliağa ve Foça ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, taşkın v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde ülkemizin iç ve doğu bölgelerinde buzlanma ve don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneybatısı, Kıyı ve Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı uçması v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, İstanbul'un Avrupa yakası) ile öğle saatlerinden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Edirne, Çanakkale, Balıkesir'in Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin güneybatısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, kıyı kesimleri ile öğleden sonra bölge geneli yağmur ve sağanak, kıyı kesimleri gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra İzmir'in Dikili, Aliağa ve Foça ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin güney ve kıyı kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek. Sabah saatlerinde Kuzey Ege'nin iç kesimlerinde (Afyon, Uşak ve Kütahya) buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Batısı ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, Antalya çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölgenin batısı (Antalya, Isparta, Burdur) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Güneybatısı ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra bölgenin batısı (Ankara, Eskişehir, Konya, Aksaray, Kırıkkale, Çankırı) ile gece saatlerinde Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Bolu ve Düzce çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, gece saatlerinde Çorum çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla güney ve batısı parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...


15 Ara, Salı


16 Ara, Çarşamba


17 Ara, Perşembe


18 Ara, Cuma



19 Ara, Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber