Başgardiyan, çetecilikten gözaltına alındı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2009 13:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Samsun polisinin düzenlediği çete operasyonunda gözaltına alınan 51 kişi arasında cezaevinde görevli bir başgardiyan, 2 polis memuru ve adliyede görevli bir temizlik işçisinin de bulunduğu ortaya çıktı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 14 ay süren teknik takip sonucu dün sabaha karşı saat 05.00 sıralarında 500 polisin katılımı ile İstanbul, Samsun il merkezi, ilçeler ve civar illeri kapsayan eş zamanlı operasyon düzenlemiş, 51 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların arasında bir siyasi partinin eski il başkanının yanı sıra Samsun E Tipi Kapalı Cezaevi'nde görevli 1 başgardiyan ile 2 polis memuru ve Samsun Adliyesi'nde şirket personeli olarak temizlik kadrosunda görevli bir kişinin de bulunduğu öğrenildi. Söz konusu çeteyle ilgili 20'den fazla müştekinin şikayette bulunduğu ileri sürüldü.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Canip Yetişir, operasyonunun devam ettiğini belirterek, söz konusu çete ile ilgili mağdur ve şikayetçilerin savcılığa başvurmalarını ve kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

Öte yandan, gözaltına alınan 51 kişinin yanı sıra 14 kişinin de çeteyle bağlantılı oldukları ve halen cezaevinde tutuklu bulundukları kaydedildi. Soruşturma sürdürülüyor.

MUAMMER AY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber