Yemek ihalesi yolsuzluğu: 1 başhekim, 3 doktor ve 6 hastane müdürüne gözaltı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 16:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ÜNİVERSİTE ve hastanelerindeki yemek ihalesi yolsuzluğunda gözaltı sayısı 72'ye çıktı. Gözaltına alınanlar arasında 1 başhekim, 3 doktor ve 6 hastane müdürü ve 2 üniversite çalışanı olmak üzere 12 kamu görevlisi bulunuyor.

Yolsuzluk yapılan kurumların arasında İstanbul, Boğaziçi ve Galatasaray gibi büyük üniversitelerin de adı geçiyor.

Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan bir şikayet dilekçesi üzerine harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ortaya çıkardığı yolsuzlukla ilgili soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların sayısı 72'ye çıktı. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan bu kişilerin arasında Süreyyapaşa Göğüs, Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Adnan Y., Bursa Devlet Hastanesi Müdürü Selahattin E., 3 doktor, 5 hastane müdürü ve 2 üniversite çalışanı olmak üzere 12 kamu görevlisi bulunuyor. Bu kişilerin yanında Sodexo adlı yemek kartı şirketinin sahibi Eşref H. ve 14 yemek şirketinin sahipleri ve yöneticileri de bulunuyor.

Yolsuzluğun yapıldığı kurumların içinde İstanbul Tıp Fakültesi, Galatasaray Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nin de bulunduğu ileri sürüldü.

8 ay süren fiziki ve teknik takip sonrasında düzenlenen operasyonla yakalanan 72 şüphelinin sorgusu devam ediyor. Kamu görevlilerinin yemek şirketi sahiplerine, para karşılığı gizli ihale bilgileri sızdırmak ve şartnamelere uymayan düşük kalorili yemek servislerine göz yummakla suçlandığı öğrenildi. Yemek şirketi sahibi ve yöneticileriyle, ihaleyi veren üniversitelerin yetkilileri arasında rüşvet görüşmeleri olduğu belirtildi.

İhalede oluşturulan muhammen bedellerin rüşvetle bazı yemek şirketlerine sızdırılarak bu fiyatlara yakın bir teklif sunmalarının sağlandığı öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber