İBB: 898 İtfaiye personelinin yasal hakları ödenecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sözleşmesi biten 898 itfaiye personelinin yasal haklarının ödeneceğini açıklarken, ihale şartname ve sözleşmesine uygun olarak yeni şirket tarafından çalıştırılmalarına da bir engel olmadığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sözleşmesi bittiği için eylem yapan itfaiyecilerle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. 2005 yılından itibaren itfaiye hizmet alımı yapıldığının bildirildiği açıklamada, "2010 yılına kadar itfaiye hizmet alım ihalesini BİMTAŞ aldığından bu kapsamda aldığı personeli çalıştırılmıştır. BİMTAŞ ile birlikte 8 firmanın katıldığı 2010 yılına ilişkin itfaiye hizmet alımı ihalesini ise, Lapis-Makro İş Ortaklığı kazandığından 2010 yılı itfaiye hizmeti için bu ortaklığın

personeli çalıştırılacaktır. BİMTAŞ'ın 2009 yılı ihalesinden 898 itfaiye personelinin yasal haklarını (varsa kullanılmayan izin hakları dahil) ödenecektir. Aynı kişilerin, ihale şartname ve sözleşmesine uygun olarak yeni şirket tarafından çalıştırılmasına bir engel bulunmamaktadır. İddia edildiği şekilde itfaiyecilerin işten çıkarma olarak nitelendirilmesi doğru değildir. İstanbul'da itfai olaylara müdahalede bir sorun yaşanmamıştır. Eylem yapan personel mesai harici eylemlere katılmıştır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber