'Aşı olmayan her hamile ölür' haberi yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 20:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığından yayınlanan açıklamada, "Haberde söz konusu edilen diyalogda Sayın Bakan, Pandemik A H1N1 salgınında hamilelerin risk altında olduğunu ifade etmiş ancak tabiidir ki 'Aşı olmayan her hamile ölür' şeklinde bir beyanda bulunmamıştır" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, bugün bir gazetede yer alan "Bakan: Aşı olmayan hamile ölür" başlıklı haberle ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Haberde söz konusu edilen diyalogda Sayın Bakan, Pandemik A H1N1 salgınında hamilelerin risk altında olduğunu ifade etmiş ancak tabiidir ki 'Aşı olmayan her hamile ölür' şeklinde bir beyanda bulunmamıştır.

Pandemik grip sebebiyle gebelerde ölüm riski daha fazla olup, bu risk genel ölüm oranlarına göre 6 kata kadar çıkabilmektedir. Sayın Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ'ın işaret ettiği hassasiyet, bu yüksek risktir.

Gebeler aşılamada öncelikli gruplar arasında yer almaktadır. Hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır. Aşı, aile hekimlikleri, sağlık ocakları ve hastanelerimizde ücretsiz olarak uygulanmaktadır.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber