18 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2009 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- BM İklim Değişikliği Zirvesi, Kopenhag'da sona eriyor.

- Cumhurbaşkanı Gül, BM İklim Değişikliği Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin kapanış oturumuna katılacak.

- Gül, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile görüşecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de Diyanet İşleri Başkanlığı Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi'nin açılışına ve seminere katılacak.

- Başbakan Erdoğan, Rize Valiliğini ve Belediyeyi ziyaret edecek.

- Erdoğan, AK parti İl Başkanlığınca düzenlenen akşam yemeğine katılacak.

3- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AB üyelik sürecine ilişkin temasları kapsamında Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ı ziyaret edecek.

4- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Sanayi Odası tarafından düzenlenen, "Ostim - İvedik Sanayicileri Durum Değerlendirme" toplantısına katılacak.

5- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, İzmir'de Dokuz Eylül Üniversitesi ve Samet Dede Cemevleri Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Hazreti Ali Sempozyumu'na katılacak.

6- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Tekirdağ'da Valilik ve Ak Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Zübeyde Hanım Huzurevi ve Çocuk Yuvası ile Erkek Yetiştirme Yurdu ve Çerkezköy Çocuk Yuvası'nda incelemelerde bulunacak.

7- Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet, Ankara'da temaslarda bulunacak.

- Paet, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelecek ve iki bakan ortak basın toplantısı yapacak.

- Paet, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile de görüşecek.

8- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da, TMMOB Gemi Mühendisleri Odasının 55. kuruluş yıl dönümü gecesine katılacak.

9- ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Çukurova Üniversitesinde, "Yapılan değişikliklerden sonra öğrenci seçme ve yerleştirme sistemi" konulu konferans verecek.

10- Cep telefonlarıyla 19 milyar dolar kayda alındı.

- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer: "Türkiye'de şu anda sisteme kayıtlı 125 milyon civarında cep telefonu var. Bunun maddi değeri yaklaşık 19 milyar dolar."

-"Numara taşınabilirliğinde günde yaklaşık 40 bin civarında hareket oluyor."

-"Yeni tarifeler, daha düşük görüşme maliyetleri ortaya çıktı ama işletmecilerin ciroları düşmedi."

11- TBMM'den.

- Genel Kurulda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, MTA, TAEK, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ile Dışişleri Bakanlığının 2010 yılı bütçeleri görüşülecek.

- Dilekçe Komisyonunda, baz istasyonlarının çevre ve insan sağlığı bakımından oluşturduğu tehdit iddiasıyla kaldırılmaları ve GSM operatörlerinin bazı uygulamaları nedeniyle tüketicilerin mağduriyetine neden olduklarına ilişkin dilekçeler ele alınacak.

12- BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, İstanbul'da, Sivaslılar derneğini ziyaret edecek.

13- Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, İktisadi Araştırmalar Vakfınca İstanbul'da düzenlenen konferansta, 2003'ten bu yana sürdürdüğü başkanlık dönemini değerlendirecek.

14- Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 15 ilin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği başkanlarıyla Diyarbakır'daki bölge toplantısında bir araya gelecek.

15- Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Rize'de Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu'nu ziyaret ediyor.

16- Tören...Toplantı...

- İş Bankası ve TSKB'nin, Ataç Grubuyla prensipte anlaştığı 4 adet HES projesinin finansmanına ilişkin protokol, İstanbul'da törenle imzalanacak.

- Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunun (TÜRKONFED) "KOBİ'lerde Finansmana Erişim" temalı 13. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi, Silivri'de yapılacak.

- Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, şirketin insan kaynakları politikalarındaki son gelişmeleri İstanbul'da yapacağı toplantıda paylaşacak.

- Ankara Üniversitesi ve Türk Patent Enstitüsü arasında, Ankara Üniversitesinde Patent Destek Birimi kurulmasına ilişkin işbirliği protokolü Ankara'da imzalanacak.

17- Avrupa'da rakipler belli oluyor.

- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın yer aldığı UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2. ve 3. tur maçlarının kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi'nde yapılacak.

18- Turkcell Süper Lig'de 17. haftanın ilk maçında Beşiktaş ile Bursaspor, BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

19- Türkiye Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na, Galatasaray Ergun Gürsoy Yüzme Havuzu'nda devam edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber