Antalya'da sahte avukat yakalandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2009 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA polisi, kendisini avukat olarak tanıtarak dava dosyası alıp duruşmalara giren bir kişiyi gözaltına aldı. Şüpheli M.Y.S'nin son 3 yılda çoğu karara bağlanan 50'nin üzerinde davaya girdiği tespit edildi.

Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, kendisini emekli cumhuriyet savcısı ve avukat olarak tanıtarak sahte belgelerle duruşmalara giden bir kişi olduğu ihbarını aldı. Polis, 5 aydır izlediği 45 yaşındaki M.Y.S adlı sahte avukatı Doğu Garajı'nda bir müvekkiliyle görüşmek için beklerken gözaltına aldı.

Üzerinde Vedat Çamözü adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunan M.Y.S'in dolandırıcılıktan sabıkasının olduğu ve en son 3.5 yıl önce Ankara'da yakalandığı ve polis tarafından arandığı ortaya çıktı. M.Y.S'nin 3 yıl içerisinde 4'ü Antalya'da olmak üzere Türkiye genelinde 50'nin üzerinde davaya girdiği, bunlardan birçoğunun karara bağlandığı bildirildi.

20 yıldır sahte avukatlık yaptığın ıiddia eden şüpheli M.Y.S., polisteki ilk ifadesinde lise mezunu olduğunu, ancak ?değme hukukçularla yarışabileceğini? ve avukat olmanın hep hayalinde olduğunu söyledi.

Şüpheli sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber