CHP'li Bingöl'den 4-C'liler için yasa teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2009 13:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, 4-C kapsamında istihdam edilen personelin kendi tercihleri doğrultusunda memur ve işçi olarak çalıştırılmasına olanak sağlayan yasa teklifini TBMM Başkanlığına Sundu.

Teklif yasalaşırsa, uygulamadan, halen eylemde olan TEKEL işçileri de dahil, bundan sonra özelleştirme kapsamındaki işyerlerinden ayrılacak personel de yararlanacak.

Teklife göre, 4-C kapsamında istihdam edilen personel, 60 gün içinde başvurmaları halinde, kendi tercihleri alınarak işçi veya memur statüsüne geçirilecek. Bu kişilerin 4-C kapsamında geçen süreleri kıdemlerinden sayılacak.

Bingöl, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugün 8. gününe giren TEKEL işçilerinin hak arama mücadelesinin, katılanların sayısı artarak devam ettiğini söyledi. İşçilerin yaşadışı bir eylemlilik içinde olmadıklarını, sadece ekonomik, özlük ve sosyal haklarının korunmasını istediklerini belirten Bingöl, işçilerin ?dünyanın en geri ülkesinde bile olmayan 4-C kapsamında çalıştırılmaya zorlandıklarını? öne sürdü.

4-C kapsamında 21 bin 193 kişinin çalıştırıldığını, bunların 10 ay çalıştıklarını, yıllık toplam izin süresinin 10 gün olduğunu, 5 günden fazla rapor alamadıklarını, emeklilik hakkı kazandıklarında hemen işlerine son verildiğini ifade eden Bingöl, ?(4-C'ye kölelik yasası) diyorlar. Dedikleri kadar var? diye konuştu.

Bingöl, TEKEL işçilerine sıkılan suyun ?kaynağının belli olmadığını? öne sürdü.

Bir gazetecinin sorusu üzerine, sıkılan suyla ilgili elinde bir veri olmadığını ancak işçilerin ?suyun çok kötü koktuğunu söylediğini? belirterek, ?İşçilerin söylediklerinden hareket ediyorum. Umarım ilgililer suyun kaynağını araştırırlar? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber