Okullardaki şiddeti gönüllü öğretmenler bitirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2009 16:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 'Okullardaki Şiddetle Mücadele Projesi' kapsamında 129 gönüllü öğretmen görev aldı. Şiddete meyilli ve ailevi problemleri olan öğrencilerle bire bir ilgilenen öğretmenler, okullardaki şiddet olaylarını bitirmeyi başardı.

İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, sadece Kayseri değil, Türkiye genelindeki okulların sorunu haline gelen şiddet olayını ciddiye alarak, bu işin üstesinden geldiklerini açıkladı.

Kayseri'de hemen hiçbir okulda, geçmişte yaşanan öğrenci-öğretmen veya öğrenciler arası şiddet olaylarının yaşanmadığını kaydeden Ayata, çocukların topluma kazandırılabilmesi için onları sosyal etkinliklere yönlendirdiklerini söyledi. Vali Ayata, 129 gönüllü öğretmenle yola çıktıklarını ve çocuklara anne-baba-ağabey gibi yaklaşarak, sorunların temeline inmeye çalıştıklarını belirtti. Ayata, gelinen noktada bunu başardıklarını ve hayata geçirdikleri projenin meyvelerini okullarda almaya başladıklarını söyledi.

Bu projeyle, Kayseri'de okullardaki şiddet sorununu ortadan kaldırdıklarının aktaran Ayata, "Uzun süreli bir çalışma yaptık. Önce şiddete meyilli öğrenciler tespit edildi. Daha sonra her okulda belirlediğimiz gönüllü öğretmenler bu çocuklarla birebir ilgilenmeye başladı. Onların her türlü sorunuyla yakından ilgilenildi ve öğrenciler öğretmenlerini anne-baba, ağabey, dost gibi görmeye başladı. Bu öğrenciler sinema, tiyatro, spor gibi sosyal etkinliklere yönlendirildi. Ayrıca, bu öğrencilere okullarda bazı görevler de verildi." dedi.

Şiddete meyilli öğrencilerde yaptıkları incelemelerde, özellikle ailevi ve çevresel yönden problemleri olan kişiler olduklarını belirlediklerini ifade eden Vali Ayata, öğrencileri şiddetten tamamen kurtarmak ve uzak tutmanın yolunun ailelerden geçtiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber