Çukurova Üniversitesi'nde gerginlik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2009 16:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, "Koşulsuz pedagojik formasyon" talebi ile rektörlük binası önünde oturma eylemi yaptı.

Alınan bilgiye göre, ÇÜ yerleşkesindeki Karadeniz Kafeterya önünde toplanan bir grup Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi sloganlar ve taşıdıkları pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Yerleşke içerisinde sloganlar atarak yürüyen grup, rektörlük binasına yaklaştıkları sırada özel güvenlik görevlileri tarafından durduruldu.

Burada grup adına açıklama yapan öğrencilerden Töre Özbek, bazı üniversitelerde pedagojik formasyonun dört yıllık eğitim dönemi içerisinde verildiğini belirterek, aynı hakkın kendilerine de tanınmasını istediklerini söyledi.

Rektörlüğe yazılı başvuruda bulunmalarına rağmen herhangi bir yanıt alamadıklarını ileri süren Özbek, "kendilerine de koşulsuz pedagojik formasyon" verilmesini talep etti.

Grubun açıklama sonrası rektörlük binası önüne yürümek istemesine izin verilmezken, öğrenciler oturma eylemi yaptı. Bu sırada, yerleşkeye Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edilirken, ekipler Rektörlük binası önünde önlem aldı.

Grubu temsilen Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ile görüşmek için rektörlüğe giden 2 öğrenci, kapıdaki görevlilerden olumsuz yanıt alınca geri döndü.

Yaklaşık bir saat oturma eylemi yapan grup, Rektör Akınoğlu'nun yanlarına gelmesini istedi. Daha sonra rektörlük binası önünden yürümelerine izin verilen gruptan bazıları buradan yürüdükten sonra dağılırken, bir grup öğrenci ise eyleme devam etti.

Bu sırada, bir misafirini karşılamak için rektörlük kapısına gelen Rektör Akınoğlu, olay yerinde görevli Çevik Kuvvet amirine "Uzaklaştırın şunları.

Bekletmeyin. Derhal müdahale edin" dedi.

Bunun üzerine Güvenlik Şube Müdürü Erhan Yıldırım, öğrencilere yaptığı konuşmada, izinsiz bir yerde eylem yaptıklarını belirterek, dağılmamaları halinde müdahale etmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Öğrenciler buna rağmen dağılmazken, Yıldırım'ın "Biz yasal uyarımızı yaptık" demesi üzerine grup dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber