Sucuk ve pastırma fiyatları bu yıl 4 kat arttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2009 10:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Et fiyatlarının artması nedeniyle sucuk ve pastırma fiyatları da yıl içinde 4 kat arttı. 2009'un başında 16 liradan satışa sunulan sucuk, son yapılan yüzde 25'lik zamla 30 lirayı buldu. Pastırma ise 40 ile 50 lira arasında satışa sunuluyor.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, konuyla ilgili açıklamasında, sucuğun toptan çıkış fiyatının 22 lira olduğunu söyledi. Ünlü, yapılan yüzde 25'lik son zam ile birlikte perakendede sucuğun fiyatının 30 lira olduğunu kaydetti.

Pastırmaya da aynı oranda zam yapıldığını kaydeden Ünlü, en iyi pastırmanın kilosunun 50 lira olduğunu belirterek, zamma en büyük etkenin, et fiyatlarında yaşanan artışlar olduğunu söyledi.

Ünlü, "Et fiyatları inanılmaz derecede arttı. Piyasada şimdi et yok. Etin olmaması nedeniyle et ürünlerine ister istemez zam geldi. Daha önceden 26 liradan satışa sunulan sucuk 30 liraya kadar yükseldi." açıklamasında bulundu.

Kurban Bayramı nedeniyle sucuk ve pastırma satışlarında düşüş yaşandığını kaydeden Ünlü, piyasalardaki durgunluğun, sucuk üreten firmalara da yansıdığını belirtti. Ünlü, satışın düşmesindeki bir faktöründe ekonomik kriz olduğunu kaydetti.

Etin yanı sıra süt ve süt ürünlerinde de artış yaşandığını kaydeden Ünlü, Türkiye'de canlı büyükbaş hayvan kalmadığını belirterek, "Türkiye'ye canlı hayvan ithal edilmesi lazım. Ama bu da fazla yapılmamalı. Fazla yapılıp da besici yok edilmemeli." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber