Balık fiyatları sevindiriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2009 11:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Havaların soğumasıyla birlikte artan bollukla beraber fiyatı düşen balık, balıkçı esnafını ve tüketiciyi sevindiriyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Akdeniz'de balık sezonunun açılmasıyla ''rastgele'' diyen balıkçılar, havaların soğumasıyla, avda yılın en bereketli dönemi olan kış mevsiminin bolluğunu yaşamaya başladı.

Tekneler balıkla dolarken, balık pazarlarında da adeta şenlik yaşanıyor. Bol ürün fiyat düşüşünü getirirken, hem müşterileri hem de satışları artan esnafın yüzü gülüyor.

Kırmızı etin fiyatının 40 liraya ulaşması nedeniyle kasaplara uğramayan vatandaşın da balık pazarlarının yolunu tutması, esnafın sevincini katlıyor.

Adana Balık Pazarında 28 yıldır esnaf olan Yaşar Elmas, tüm balık türlerinde bolluk yaşandığını, ailesine ucuz ve sağlıklı et yedirmek isteyen vatandaşların da adeta pazara akın ettiğini kaydetti.

Özellikle hamside bereket olduğunu kaydeden Elmas, ''Hamsinin kilosu 2-3 lira arasında değişiyor. Gümüş balığının da mevsimi. Gümüş kilosu 6 liraya tezgahlardaki yerini almış durumda'' dedi.

Çokça tüketilen çipura ve levreğin kilosunun 6-7 lira olduğunu belirten Elmas, ''Kefal 3-10 lira, barbun ise boyuna göre 5-10 lira fiyatla tüketiciye ulaşıyor'' diye konuştu.

Elmas, diğer deniz ürünlerinden yılan balığının kilosunun 10 lira, karidesin 15-20, jumbo karidesin ise 25-30 liraya satıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber