Tarım Bakanlığı yeni yerine taşınmaya devam ediyor

Haber Giriş : 02 Şubat 2005 15:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İcralık olan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın kapatılan Köy Hizmetleri binasına taşınmasına karar veren Tarım Bakanı Sami Güçlü, bugün yeni makamında çalışmaya başladı.

Bakanlık binasında kiracı olduklarını hatırlatan Güçlü, ''Ev sahibi-kiracı ilişkisi doğrultusunda bir anlaşmazlık oldu, biz de buraya taşındık'' dedi. Güçlü, kendisi için mekanın değil, bu mekanda neler yapıldığının daha önemli olduğunu söyledi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mahkeme yoluyla sahibi olduğu binanın boşaltılmasını istemesi üzerine Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü geçen hafta kapatılan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne taşınma kararı almıştı. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü konferans salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Bakan Güçlü, daha sonra üst düzey bürokratlarıyla birlikte yeni makamına geçti. Eski makamına göre yeni makamının daha güzel olduğuna yönelik atıfta bulunulması üzerine Güçlü, ''Bizim için önemli olan mekan ve makam değil, o mekanın içinde neler yapıldığıdır'' dedi. Güçlü, Milli Müdafaa Caddesi üzerinde bulunan Tarım Bakanlığı binasının Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olduğunu ve kendilerinin kiracı olduklarını hatırlatarak, ''Ev sahibi ve kiracı ilişkisi doğrultusunda bir anlaşmazlık oldu. Olay mahkemeye intikal etti. Mahkeme de bizim çıkmamız yönünde bir karar verdi. Bunun üzerine biz de buradaki ofisimize taşınma kararı aldık'' diye konuştu.

Güçlü, Avrupa Birliği (AB) ile uyum sürecinde Tarım Bakanlığı'nın yeniden yapılandırma çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, bu çerçevede taşınmalarının ve birbirinden ayrı olan birimlerin biraraya gelmesinin önemine değindi. ''Tüm birimlerin zaman içinde biraraya gelmesiyle birlikte burası Tarım Kampüsü olacak'' diyen Güçlü, daha sonra yeni makamında Müsteşar Haşim Ögüt, Müsteşar Yardımcıları İsmail Hakkı Sayın ve Mustafa Erten, TİGEM Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu ile birlikte çalışmalarına başladı.

Öte yandan Bakan Güçlü'nün yeni makamı, çalışma odasının yanı sıra toplantı ve dinlenme odaları ve banyonun bulunduğu bölümlerden oluşuyor. Güçlü'nün makamında ayrıca doğa ve köy manzaralı tabloların duvarları süslemesi de dikkat çekiyor.

BAKANLIĞIN KÖY HİZMETLERİNE TAŞINMA SÜRECİ.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, sahibi olduğu Kızılay Güvenpark karşısındaki binanın boşaltılması için Tarım Bakanlığı'nı 2001 yılında mahkemeye vermişti. Yaklaşık 3 yıl süren yargılama sürecinde mahkemenin 'binayı boşaltın' kararına uymayan Tarım Bakanlığı'na 54 kez icra tebliği gönderildi. Kendisine taşınacak bir bina bulamadığı için binayı boşaltamayan Tarım Bakanlığı, son çare olarak kapatılan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne taşınma kararı aldı. Bakan Güçlü ilk etapta makamıyla birlikte Özel Kalem Müdürlüğü, danışmanları, müşavirleri ile İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı'nı beraberinde götürdü.

Kanun gereği Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılma işlemi başladı ve 16 Mart tarihinden sonra bakanlık çalışanları tamamen taşınmış olacak. Ankara il sınırları içerisinde Tarım Bakanlığı'nın 11 ayrı yerde 2 bin 672 personeli çalışıyor. Bakanlık makamının da bulunduğu ve mahkeme tarafından boşaltılması istenen merkez binada ise 990 personel çalışıyor. Tarım Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından boşaltılması istenen bina için her yıl yaklaşık 1 trilyon lira kira ödüyordu. Tarım Bakanlığı'nın taşınacağı Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün Eskişehir Yolu üzerindeki kampüsünde ise halen bin 364 personel çalışıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber