Soyguncular PTT'de güvenlik görevlisini vurdu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2009 09:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul, Ümraniye'de bir PTT şubesi silahlı ve kar maskeli 3 kişi tarafından soyuldu. Nakil aracı ile şube arasında para transferi yapıldığı sırada gerçekleşen soyguna müdahale etmek isteyen güvenlik görevlisi ayağından vuruldu.

Olay, saat 09.00 sıralarında Ümraniye'deki Mustafa Kemal PTT Şubesi'nde yaşandı. İddiaya göre, 34 EM 6050 plakalı nakil aracı, para transferi için PTT şubesinin önüne yanaştı. Bu sırada PTT önüne gelen kar maskeli 3 kişi, silah doğrulttukları görevlileri etkisiz hale getirdi. Paraları alan soyguncular, kendilerine engel olmaya çalışan güvenlik görevlisi Tolga Uzun'u da ayağından vurarak kaçtı. Olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulunurken, sağlık ekipleri yaralıya ilk müdahaleyi yaptı. Acılar içinde kıvranan güvenlik görevlisi ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polisin incelemeleri sırasında PTT'nin bulunduğu sokak trafiğe kapatıldı. Soyguncuların çaldıkları paranın miktarı henüz kesinleşmezken, PTT şubesinin hemen yanındaki binada bulunan MOBESE kamerası da incelemeye alındı. Polis kaçan soyguncuların yakalanması için soruşturma başlattı.

PTT'den çalınan 150 bin TL emekli maaşıymış

İstanbul, Ümraniye'de PTT şubesine para transferi için gelen para nakil aracını soyan kar maskeli ve silahlı 3 kişinin, emekli maaşlarının ödenmesi için gönderilen yaklaşık 150 bin TL ile kaçtıkları belirlendi.

Ümraniye'deki soygunun, Mustafa Kemal PTT Şubesi'ne gelen nakil aracı içinde gerçekleştiği ortaya çıktı. İddiaya göre; para transferi için gelen 34 EM 6050 plakalı aracın PTT şubesine yanaşması ile harekete geçen kar maskeli soyguncular, silah doğrulttukları görevliden kasayı açmasını istedi. Soygunculara direnen güvenlik görevlisi Tolga Uzun ayağından vuruldu. Emekli maaşlarının ödenmesi için Mustafa Kemal PTT Şubesi'ne gönderilen ve buradan da diğer şubelere transfer edilecek olan yaklaşık 150 bin TL'yi alan soyguncular yaya olarak kaçtı. Yaşanan soyguna şahit olan bir görgü tanığı ise, "Emekli maaşımızı almak için gelmiştik. Araç gelince güvenlik görevlisinden kapıyı açmasını istediler. Görevli ayağından vuruldu. Soycunlar da parayı alıp kaçtı" dedi.

Soyguncuların yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber