Meclis'te ayağa kalkıp lâf atan Kamer Genç'e ceza

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2009 17:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, bütçe görüşmelerinde sürekli ayağa kalkarak konuşmacılara laf atan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e uyarı cezası verdi.

TBMM Genel Kurulu, 2010 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerindeki son konuşmalar için Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin başkanlığında toplandı. Genel Kurul'daki bütçe görüşmelerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılırken, CHP lideri Deniz Baykal, MHP lideri Bahçeli ve BDP milletvekilleri bütçe görüşmelerine katılmadı. Bütçenin tümü üzerindeki son görüşmelerde MHP grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP olarak adam gibi milletin menfaatlerini savunduklarını ve dayatmalara karşı koyduklarını ifade ederek, kapalı kapılar arkasında teslimiyet belgeleri imzalayıp 'adamcılık' nutukları atmadıklarını belirtti. Demokratik açılımın ekonomide de sıçrama sağlayacağını öne sürüldüğüne işaret eden Vural, 7 yıldan beri sıçramayan çekirgenin, açılım ipinin kaderine bırakıldığını savundu. Hükümetin, nurtopu gibi doğurduğu krizi bile 'dünyanın krizidir' diyerek sorumluluğu dışarıya ithal ettiğini, redd-i evlat yaptığını öne süren Vural, "Krizin onların krizi olduğunu ispatlamamız için DNA testi yaptırmamız gerekiyor galiba" diye konuştu.

AK Parti Grubu adına konuşan Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin konuşması sırasında ise sık sık laf atmalar yaşandı. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in sürekli ayağa kalkarak Canikli'nin sözünü kesmesi üzerine TBMM Başkanı Şahin, içtüzüğün 65. maddesinde disiplin cezalarına yer verildiğini hatırlatarak, "Beni 10 yıldır uygulanmayan bu disiplin cezalarını uygulamak zorunda hiçbir milletvekilinin bırakmayacağını düşünüyorum" dedi.

Kamer Genç'in ayağa kalkarak laf atmaya devam etmesi üzerine Şahin, içtüzüğün 158. maddesine göre Kamer Genç'e uyarı cezası verdi. Şahin, "Bu davranışlarınız devam ettiği takdirde dışarıya çıkarma cezası vereceğim" dedi.

Genç ise savunma hakkı bulunduğu yönünde itirazda bulundu. Şahin, birleşim bitmeden savunması için Genç'e söz vereceğini ifade etti. Şahin, Genç'in itirazlarını sürdürmesi üzerine, "Beni bir kez daha uyarı cezası vermek zorunda bırakmayın beni. Yerinize oturun" şeklinde konuştu.

Canikli'nin konuşması devam ederken MHP Grup Başkanvekili Vural'ın da yüksek sesle laf atması üzerine bir kez daha devreye giren Şahin, "Sayın Vural sizi de uyarıyorum. Ses tonunuz o kadar güçlü ki hatibin sesini bile bastırıyor. Lütfen beni içtüzük hükümlerini uygulamak zorunda bırakmayın" diyerek Vural'ın yerine oturmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber