Özürlü işçi sınavlarındaki torpil, askeri kurumlara da yayıldı

Haber Giriş : 03 Şubat 2005 00:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İyi çalışmalar.Ben sitenizin aşağı yukarı 2 yıldır takipçisiyim.

Öncelikle kendimi tanıtayım.

Ben Yozgatta İkamet ediyorum. Alanya Endüstri meslek lisesi Elektronik Bölümü mezunuyum.

Daha sonra kendi mesleğimin kollarından olan Bilgisayar bakım ve onarımı ustalık ve usta öğreici belgelerini aldım. Alanyada geçirdiğim bir trafik kazası sonucu iç hastalıklarından ve göğüs hastalıklarından toplamda %40 özürlü raporum var. KPSS sınavına katıldım ve sınavdan 64.173 puan aldım. İŞKUR'a kayıtlıyım ve çıkan ilanlara başvuruda bulunuyorum.

Geçenlerde Eskişehir Hava Kuvvetleri Komutanlığının 4.Ana bakıma Elektronik İşcisi Talebine başvuruda bulundum ve Eskişehire gönderildim. Genel prosedürler uygulandı.Yalnız 2 kişilik talebe 3 kişi katıldık.Teker teker sözlü mülakata alındık. Ben sözlü mülakata alındığım sırada 2 kişilik talebe 1 kişi daha eklendi ve biz 3 kşilik talebe 3 kişi katılmış olduk. Daha sonra bizi uygulama mülakatına tabi tutacaklardı ama zaten 3 kişi alacaklarını ve bizimde 3 kişi olduğumuz için uygulamalı mülakata gerek olamadığını üçümüzünde işe alındığını söylediler ve bizi yazı göndereceklerini söyleyip bizi yolladılar.

Daha sonra İşKUR'un yaptığı bir hata sonucunda içimizden birini elediklerini söylediler telefonda. Gerekçe ise elektronik talebine iş kur tarafından dosyaya elektrikçi yazılmasıymış. Bu yüzden arkadaşı biz elektronikçi arıyoruz diye eliyorlar. Halbuki arkadaş elektronik mezunu ve mulakatta arkadaşın noterden onaylı elektronik bölümü mezuniyet belgesini dosyasına eklemişlerdi.

Ve daha sonra geriye iki kaldık. Bana telefonda işe alındığımı yazımın gönderildiğini ve işe girişle ilgili bazı evrakları rapos vs. gibi evrakları istersem hazırlayabileceğimi söylediler.

Bir kaçgün sonra bir yazı geliyor ve sınavlarda başarızız olduğum söyleniyor.

Telefon açtığımdaysa uygulama sınavında teknik yeterlilik gösteremediğim ve o yüzden elendiğim söyleniyor. Peki ben uygulama sınavına alınmadım nasıl teknik yeterlilik gösterebilirm ki bilmiyorum. İŞKUR'un elektrikçi olarak gönderdiği arkadaş oradan bir yüzbaşıyı sıkıştırınca yüzbaşı aynen şöyle söylüyor. "Kardeşim kurcalamayın Burası Türkiye burada herşey mümkün elenmişsiniz işte diyor."

Arkadaş biraz daha sıkıştırınca yerimize sınava katılmayanların alındığını söylüyor. Neyse bizde yüzbaşının dediği gibi kurcalamadık.

Yorum Gönderen: Çağlar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber