AKP, İşbaşaran'ın vekillikten de istifasını bekliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2009 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ali Şerifoğulları, il teşkilatı olarak "partisinden istifa eden Feyzi İşbaşaran'ın milletvekilliğinden de istifa etmesini beklediklerini" bildirdi.

Şerifoğulları, yazılı açıklamasında, partiden kesin ihra ç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Fevzi İşbaşaran'ın AK Parti'den istifasını bildirmek için yaptığı basın toplantısındaki açıklamalarını eleştirdi.

İşbaşaran'ın, "rutin görevini yapan kamu görevlisi trafik polislerine teşekkür etmesi gerekirken, 'Ben Elazığ milletvekiliyim' demesinin kenti ve hemşehrilerini rencide ettiğini" ifade etti.

Şerifoğulları, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Basın toplantısında her ortamda duygu ve düşüncelerini ifade edebildiğini, her yerde konuştuğunu bunun için de 'Bana tahammül etmeleri büyük başarıdır' diyerek parti içi demokrasinin ne kadar mükemmel işlediğini kendi sözleriyle kabul eden vekilin, milletvekilliği görevinden değil de kişisel uygunsuz ve olumsuz davranış ve söylemlerinden ötürü parti disiplin kurulunun işlemesine veryansın etmesi, tahammül edememesi ne kadar hezeyan içinde olduğunun kanıtıdır.

Gecenin bir yarısında, herkesin uykuda olduğu saatlerde halkın huzur ve güvenliğini, can ve mal emniyetini sağlamak üzere görev yapan değerli Polislerimizin karşılaştığı bu talihsizlikten dolayı gerek emniyet teşkilatımızdan gerekse de tüm halkımızdan Ak Parti Elazığ il teşkilat ı olarak özür diliyoruz.

Milletvekilinin bahse konu olan davranış biçimini ve kullandığı ifadeleri gerek istifa ediş şeklini, gerekse de istifa için yaptığı konuşmaları asla tasvip etmiyor ve esefle kınıyoruz. AK Parti oyları ile seçilme şansına kavuşmuş bu kişinin, onurlu bir davranış göstererek Elazığ milletvekilliğinden de istifa etmesini Elazığ il teşkilatı olarak bekliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber