Belediye Başkanı suikastında 5 gözaltı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2009 21:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da geçen ay Büyükşehir eski Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 5 kişi daha gözaltına alındı.

Devam eden soruşturma sonucu Şahin'i bacağından vurarak ölümüne neden olan ve tutuklanan 45 yaşındaki Hüseyin Şimşek'in 9 kişilik çetenin lideri olduğu belirlendi. Polis, cinayette kullanılan ve bugüne kadar bulunamayan tabancayı da gözaltına alınan şüphelelerle birlikte ele geçirdi.

Bursa Büyükşehir Belediye eski Başkanı Hikmet Şahin'in 4 Kasım'da İstanbul yolundaki işyerinde, Hüseyin Şimşek'in silahlı saldırısı sonucu bacağından yaralanmıştı. Kurşunlardan biri atar damarına isabet eden ve aşırı kan kaybeden Hikmet Şahin, bir hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti. Şüpheli Hüseyin Şimşek polis tarafından Antalya'da yakalanarak Bursa'ya getirilmiş ve çıkarıldığı nöbetçi mahkemece ?adam öldürmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hüseyin Şimşek daha sonra güvenlik nedeniyle Eskişehir Cezaevi'ne nakledilmişti.

Olayla ilgili soruşturmayı genişleten Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, cinayetten bir ay önce İnegöl'de meydana gelen bir silahlı saldırı sonucu tutuklanan 3 kişinin Hüseyin Şimşek'in kurduğu suç örgütünün üyesi olduğu bilgisine ulaştı. Araştırmayı genişleten polis, Şimşek'in çete liderliğini yaptığı ismi açıklanmayan şüphelilerden 3'ünü Bursa'da, birini İnegöl, diğerini ise İstanbul'da yakalayarak gözaltına alındı.

Emniyet'te sorguları devam eden ve İnegöl'de ele geçirilen bir şüphelinin evinde yapılan aramada Hikmet Şahin'in vurulması olayında kullanılan ve bulunamayan Glock marka tabanca da ele geçirildi. Balistik incelemesi yapılan silahın Şahin'e saldırı olayında kullanıldığı ve olayın ardından Bursa merkez Osmangazi İlçesi Panayır Mahallesi'nde bir sokağa atıldığı belirlendi. Şahin'i vurduktan sonra kaçan Hüseyin Şimşek'in adamlarını arayarak silahın atıldığı yerden alınmasını ve yok edilmesini istediği silahı alan arkadaşların tabancayı yok edemeden yakalandıkları öğrenildi.

Gözaltına alınanlarda cinayette kullanılan silahın yanı sıra ruhsatsız 3 tabanca daha ele geçiren polis, sorgulaması devam eden şüphelileri ifadeleri alındıktan sonra, Adliye'ye sevk edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber