Marketlerde ilaç satılması Meclise taşındı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Aralık 2009 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, eczacılık konusunda da batının limitleri ne ise onu uygulayacaklarını belirterek, ?İlaç şirketleriyle anlaştık ama eczacılar 'olmaz' dedi. Biz de dedik ki 'size 15 Ocak gününe kadar müsaade' Artık ABD'de olduğu gibi marketlerde de ilaç satılmasına yönelik bir çalışma yürütüyoruz.? açıklamasında bulunmuştu.

Marketlerde de ilaç satılmasına yönelik bu çalışma Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman tarafından Meclise soru önergesi şeklinde taşındı.

Önergede; Başbakan Erdoğan'a danışmanlık yapan Cüneyt Zapsu'nun ağabeyine ait olan ?For You? şirketinin Nisan 2009'da "Drugstore (ilaç market)?olarak hizmete gireceğini afişler ile duyurmasından yola çıkarak aşağıdaki sorular yöneltildi.

İşte o soru önergesi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

İsmet BÜYÜKATAMAN Bursa Milletvekili

Başbakan Erdoğan'a danışmanlık yapan Cüneyt Zapsu'nun ağabeyine ait olan ?For You? şirketi, Nisan 2009'da astığı afişler ile "Drugstore (ilaç market)? olarak hizmete gireceğini duyurmuştu. Ancak yasal dayanak olmaması nedeniyle bu afişler Sağlık Bakanlığının uyarısı ile kaldırılmıştı.

Zapsu'nun şirketinin, ilaç satışındaki engeller ve zincir eczane kurma yasağına rağmen oldukça cesur kararlar vermesi dikkat çekmişti. Bu cesur atılım kararının arkasında ne olduğu kısa süre sonra anlaşıldı.

22. Dönem AKP Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, zincir eczanelerin kurulmasının önünü açan yasa tasarısını gündeme getirmişti.

Son günlerde bu çalışma Başbakan tarafından tekrar gündeme getirildi. Başbakan Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, eczacılık konusunda da batının limitleri ne ise onu uygulayacaklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu: ?İlaç şirketleriyle anlaştık ama eczacılar 'olmaz' dedi. Biz de dedik ki 'size 15 Ocak gününe kadar müsaade' Artık ABD'de olduğu gibi marketlerde de ilaç satılmasına yönelik bir çalışma yürütüyoruz.?

Türkiye'de alanında tek ve dolayısıyla rakipsiz olan ?For You? şirketi böyle bir yasal düzenlemeden sonra, hemen ve doğrudan yararlanacak tek şirket konumuna gelecektir.

Buna göre;

1- Yasa çıkmadan önce böyle bir afişle duyuru yapılmış olması bu yasanın çıkacağından, adı geçen şirketin haberi olduğu anlamına gelmekte midir?

2- Çıkacak olan markette ilaç satışına imkan sağlayan yasanın, Zapsu ailesinin menfaati doğrultusunda çıkarılacağı iddiaları doğru mudur?

3- AKP zihniyeti her konuda olduğu gibi bu konuda da toplum menfaatini hiçe sayarak 24 bin eczacıyı ve en az 100 bin çalışanı, yandaşı bir ailenin menfaati için hiçe mi sayacaktır?

4-Eğer durum bu değilse markette ilaç satışı kime ne fayda sağlayacaktır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber