ÇÜ Rektörü: Eşek eti üniversitede değil, Yurt Kur'da yedirildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2009 16:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, Yurt Kur'a bağlı öğrenci yurdunda yedirilen eşek etinin basında üniversitede yedirilmiş gibi aktarılmasına tepki gösterdi.

Akınoğlu, üniversite ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yemeklerinde kesinlikle at ve eşek eti kullanılmadığını, yemeklerin farklı bir şirketten alındığını söyledi.

Adana Ruh Sağlığı Hastanesi ile Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'ndaki yemeklerde at ve eşek etinin kullanılması ile ilgili Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu bir açıklama yaptı.

Söz konusu öğrenci yurdunun üniversite ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirten Rektör Akınoğlu, "Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin yemekhanesinde farklı bir şirket ile yemek anlaşmamız var ve sürekli denetim yapılıyor." dedi.

Olayın muhatabının Adana Valiliği ve Yurt Kurt, mağdurunun ise Çukurova Üniversitesi olduğunu söyleyen Akınoğlu, "Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yemek veren şirket ile yemeklerinde at ve eşek eti çıkan şirket tamamen farklıdır. Kamuoyu yanlış bilgilendirildiği için üniversiteyi de aynı kefeye koydular. Üniversitenin ve Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yemekleri, gıda mühendisleri tarafından sürekli kontrol edilmektedir." diye konuştu.

Prof. Dr. Akınoğlu, yurtta kalan öğrencilerin üniversite yönetimi aleyhinde protesto gösterisi yapmasının yanlış bilgilendirmelerden kaynaklandığını kaydetti.

Üniversite Hastanesi'nin yemek hizmetlerini yürüten yemek şirketi yetkililerinin de katıldığı toplantıda şirketin Gıda Mühendisi Mustafa Halıcı da hastane yemekleri için kontrol belgesi olmayan etlerin kesinlikle alınmadığını, yemek örneklerinin de sürekli tahlil edildiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber