İtfaiyeye gece baskını: 3 yaralı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2009 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul İtfaiyesi Avcılar grubu dün gece saat 22.00 sıralarında 20 kişilik bir gurubun baskınına uğradı. Belediye-İş Sendikası üyesi bir grubun gerçekleştirdiği idida edilen saldırı sonucu 3 kişi yaralandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre sözleşme imzalamak için bekleyen itfaiyecilere saldıran Belediye-İş Sendikası 5 nolu Şube Başkanı Nihat Altaş'ın da aralarında bulunduğu grup, itfaiyecileri ve firma yetkililerini darp ederek salona zarar verdi. Avcılar itfaiyesini basan grup, sözleşme imzalamak için bekleyen itfaiyecilerin üzerine masalar ve sandalyeler fırlatarak sözleşme imzalamalarını engelledi. Saldırıda biri itfaiyeci 2'si firma yetkilisi 3 kişi yaralandı. Saldırgan grup, "Direneceğiz kazanacağız bize kimse bir şey yapamaz" şeklinde slogan atarak olay yerinden ayrıldı.

Olay yerine gelen polis saldırının büyümesini önledi. Yaralanan 3 kişi adli tabiplikten iş göremez raporu aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

İBB'den yapılan açıklamada şöyle denildi: "Belediye yetkililerince 'işten çıkartma yok' şeklinde açıklama yapılmasına rağmen çalışanları kışkırtmak için bu açıklama çarpıtıldı. İtfaiyeciler sözleşme imzalamamaları için baskı altına alınarak işsizliğe azmettirildi. Kanunsuz eylemlere, başka iş kollarından işçiler ve öğrenciler katılarak '900 itfaiyeci eylem yapıyor' propagandası yapıldı"

Açıklamada çok sayıda itfaiyecinin, yasal haklarıyla birlikte yeni sözleşme imzaladıkları ve imzalamaya devam ettikleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber