TEKEL ve itfaiye işçilerine destek eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2010 21:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendilerine Demokratik Haklar Federasyonu adını veren grup, özelleştirme ile binlerce işçinin işsiz kalacağını ve özlük haklarını kaybedeceğini savunarak TEKEL işçilerine destek verdi. Grup, eylemde olan itfaiye işçilerine de destek verdi.

Yaklaşık 50 kişilik grup, Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi. Burada çeşitli dövizler ve 'TEKEL işçilerinin talepleri kabul edilsin' yazılı pankart taşıyan eylemciler sloganlar attı. Bir süre halay çeken grup adına basın açıklaması yapıldı.

Açıklamayı okuyan Mithat Arka, TEKEL işçilerinin eylemlerinin 20. gününde olduğunu ifade etti. Özelleştirmenin emperyalizmin bir ürünü olduğunu savunan Arka, özelleştirme eliyle bir çok kamu sektörünün peşkeş çekildiğini ileri sürdü. Özelleştirme ile binlerce işçinin işsiz kalmasına ve özlük haklarından yoksun bırakılmasına devam edildiğini savunan Arka, tüm engellemelere rağmen işçilerin mücadelelerini sürdürdüklerini ifade etti.

Grup, eylemde olan İstanbul İtfaiyesi'nde çalışan işçilere de destek verdi. Mithat Arka, bu mücadeleye sendikalar ve kamuoyunun duyarlı olmasını istedi. Türk İş'in de sendika gibi davranması gerektiğini söyleyen Arka, federasyon olarak işçilerin yanında olduklarını ifade etti.

Açıklamanın ardından sloganlar eşliğinde bir süre yürüyen grup, daha sonra Saraçhane'deki itfaiye işçilerinin yanına gitti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber