Öğretmenin arabasından sınav kağıtlarını çaldılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2010 19:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ankara'da alışveriş merkezinin otoparkına bırakılan otomobil, kapkaççıların saldırısına uğradı. Otomobil içinde bulunan laptop ve flaş belleklerin yanısıra, lise öğrencilerine ait biyoloji dersi sınav kağıtları da çalındı.

Yenimahalle'deki Carrefour SA Alışveriş Merkezi'nin otoparkında meydana gelen olayda, Vildan Sarp'a ait otomobilin camını kıran kişi ya da kişiler, aracın içinde bulunan diz üstü bilgisayar, flaş bellekler ve giysilerin yanısıra, lise öğrencilerine ait sınav kağıtlarını da çaldı.

Eşiyle birlikte TED Koleji'nde öğretmenlik yapan Vildan Sarp, Ankara'dan Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gitmek için dün akşam saatlerinde yola çıktı. Para çekmek ve alışveriş yapmak isteyen çift Batıkent Carrefour SA'ya geldi. Burada alt otoparka inen Vildan Sarp, 06 AVS 29 plakalı aracını A 11 numaralı yere park etti. Alışveriş merkezine girip, işlerini halleden Sarp çifti, yarım saat sonra araçlarının yanına geldiklerinde arka camın patlatılarak, arka koltukta bulunan eşyalarının çalınmış olduğunu gördü.

Sarp çifti, 155 Polis İmdat'ı arayarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, çalışma yaptı. Araçta tespit edilen 3 farklı parmak izi üzerinden çalışma başlatıldı.

İngilizce öğretmeni Vildan Sarp, otomobilde biyoloji öğretmeni eşine ait sınav kağıtlarının bulunduğunu belirterek, şunları anlattı: "Bagajımız dolu olduğu için bazı şeyleri arka koltuğa koymuştuk. Laptopumuz vardı. Hepsinin alındığını gördük. Burada beni en çok üzen, maddiyattan öte emeklerimiz gitti. Ben 20 yıllık öğretmenim, eşim 22 yıllık öğretmen. Laptoptaki bilgiler, flaş belleklerin içindeki bilgiler gitti. Eşimin öğrencilerini yeni yaptığı sınav kağıtları gitti. Bu anlamda mağduruz. O maddi şeyler yerine gelir. Ama, sınav kağıtları hiçbir şekilde yerine gelmez."

ALIŞVERİŞ MERKEZİ MÜDÜRÜ İLGİLENMEDİ, MÜŞTERİYİ SUÇLADI

Bu arada, Vildan Sarp, İçişleri Bakanlığı'nda emniyet müdürü olarak görev yapan ablası Saniye Yolcu'yu aradı. Öğretmen Sarp, olay yerine gelen Emniyet Müdürü Yolcu ile birlikte alışveriş merkezinin yetkilileriyle görüşmek istedi. İddiaya göre, Carrefour'un müdürü abla kardeşi yanına çağırdı. Ancak, Saniye Yolcu, kendisinin emniyet müdürü olduğunu ve olayın meydana geldiği yere gelmesi gerektiğini iletti. Ancak, alışveriş merkezi müdürü uzun süre gelmedi. Müdürün, haber verilmesinden yaklaşık 2 saat sonra otoparka, yanlarına geldiğini ileri süren Vildan Sarp, "Biz burada ağlıyoruz, dolaşıyoruz. Polisler bize yardımcı olmaya çalışıyorlar. Fakat, kendisi bize yardımcı olması gerekirken, bizi ayağına çağırıyor. Yaklaşık 2 saat sonra yanımıza geldi. Hiç hoş olmayan bir tavırla ne olduğunu sordu. Bizim arabayı kör noktaya park ettiğimizi söyledi. Halbuki arabamız kör noktada değil. Merdivenlerin hemen ağzında." diye konuştu.

Müdürün hiçbir şey söylemeden yanlarından ayrıldığını anlatan Sarp, "Arabamızı böyle yerlere güvenli şekilde park edemeyecek miyiz? Her zaman arabamızı park edip işimizi hallederdik. Böyle bir şey ilk kez başımıza geliyor. Şok olduk. En çok emeklerimizin gittiğine üzülüyorum. Kim aldıysa geri getirsin. Alışveriş merkezi yetkilileri ilgileneceklerini söylediler. Eğer ilgilenmezlerse, işi mahkemeye kadar götürürüm. Müşterinin arabasının alışveriş merkezinin otoparkına bırakılmasının, o aracın alışveriş merkez tarafından sigortalanmış olacağını iyi biliyoruz. Kendi kontrolleri altında olduğunu ve mal güvenliğini sağlamaları gerektiğini çok iyi biliyoruz." şeklinde konuştu.

Emeklerinin gittiğine çok üzüldüklerini ve 3 saattir ağladığını söyleyen Sarp, "Çalınan eşyalar yerine konulur. Ama, giden bilgiler yerine konulmaz. Biz o çocuklara ne diyeceğiz; 'Yazılı kağıtlarınızı kaybettik, çalındılar' mı diyeceğiz?" dedi.

Sarp çifti, polis ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasından sonra Zonguldak'a doğru yola çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber