Köprü ücretlerine zam yargıya taşındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 13:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Tüketiciler Birliği ve CHP İstanbul İl Başkanlığı, köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zammın iptali için İstanbul Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya ile CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Şirinevler'deki İstanbul Bölge İdare Mahkemesine gelerek köprü ve otoyol ücretlerine yapılan yüzde 14'lük zammın iptali için dava açtı.

Başvurunun ardından konuya ilişkin basın açıklaması yapan Tekin, zamlarla ilgili yargıya başvurma ihtiyacı duyduklarını belirterek, "Dünyada ekonomik krizin patladığı dönemde Sayın Başbakanımız, 'Kriz ekonomimizi teğet geçti' demişti. Ne yazık ki son günlerde gelen zamlar insafsızca olmuştur. Sadece tüketim maddeleriyle ilgili değil, toplumun bilmediği emlak vergileri, harçlar ve hayatın bütün alanına gelen bu zamlarla ilgili tek güvendiğimiz yol yargı yoludur. Bu nedenle biz de yargıya başvurduk" dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazmi Kaya da Karayolları Genel Müdürlüğü aleyhine zamların iptali için dava açtıklarını kaydederek, "Aralık ayı sonu itibariyle yıllık enflasyonun yüzde 6.53 olmasına karşılık yapılan zammın iki katı olması, kamusal hizmetlerde yapılacak zammın enflasyondan yüksek olmaması gerektiğine dair daha önce yüksek yargının verdiği kararlara ters düşmüştür" diye konuştu.

Kaya, bugün itibariyle fazladan ödenen köprü ve otoyol ücretlerinin, dava sonunda geri alınabilmesi için tüketicilerin KGS ve OGS ile ilgili dekont ve ekstrelerini saklanmaları gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber