Devler hastanesine 6 ayda 8. başhekim ataması yapıldı

Haber Giriş : 04 Şubat 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne 6 ayda 8. başhekim ataması gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından son olarak hastane başhekimliğine atanan Op. Dr. Ahmet İnan, yeni görevine başladı. Hastanede yaşanan atamaları değerlendiren Sağlık-Sen Şube Başkanı Mahmut Atçı, "Devlet Hastanesi yaz-boz tahtasına döndü" dedi.

Şanlıurfa'da büyük tepkilere yol açan Devlet Hastanesi'ndeki başhekimlik krizine son noktayı, Sağlık Bakanlığı koydu. Sağlık Bakanlığı, 500 Yataklı Devlet Hastanesi başhekimliğine yerel seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa Belediye Başkan aday adayı olan Op.Dr. Ahmet İnan'ı atadı. Bakanlığın onayıyla yeni görevine başlayan İnan, Devlet Hastanesi'nde başarılı çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Hastanede yaşanan atama kriziyle ilgili de kısa bir değerlendirmede bulunan İnan, "Bunlar tamamen idari sorunlardır. Devletin hiç bir makamı boş kalmamıştır. Devletin makamı kişilerle kaim değildir. Bu görevi en iyi şekilde yapma gayretinde olacağız. Ana gayemiz devlete bağlılık, vatandaşa en kaliteli hizmeti verme mücadelesidir. Bu yaşananlar belki yaşanması gerekli bir süreçti. Kimsenin kasti davranışı veya tutumu olmamıştır" dedi.

500 Yataklı Devlet Hastanesi'nde yaşanan atamaları değerlendiren Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Atçı ise hastanede yaşanan gelişmelerin vahim bir hal aldığını ifade ederek, "Kısa sürede 7 başhekim değişti, 8.'si göreve başladı. Bu yaşananlar yönetim zafiyetinin apaçık göstergesidir. Yapılan bu atamalar Avrupa Birliği eşiğindeki ülkemiz açısından kara bir lekedir. Bu durum Şanlıurfa halkını mağdur etmektedir" diye konuştu.

Hastane başhekimliğinin adeta yaz-boz tahtasına dönüştüğünü ifade eden Atçı, "Başbakan, Sağlık Bakanı ve milletvekillerine şunu sormak istiyoruz: Şanlıurfa'da başhekimlik yapacak dürüst ideciler bulunmuyor mu? Devlet Hastanesi'ne Ankara'dan başhekim atanıyor. Devlet Hastanesi başhekimliği adeta yaz boz tahtasına dönüşmüştür" şeklinde konuştu.

Özel işleri sebebiyle başhekimlik görevinden ayrılan uzman Dr. Kadir Özbey'den boşalan göreve vekalet için Op. Dr. Seyhan Kalkan atanmıştı. Yaklaşık 10 gün görev yapan Seyhan, görevden alınarak yerine Op. Dr. Davut Uçar getirilmişti. Uçar'ın yaklaşık bir hafta vekalet ettiği başhekimliğe, Sağlık Bakanlığı tarafından aynı hastanede görev yapan Op. Dr. Bahattin Demirkol vekil olarak atanmıştı. Yaklaşık 2.5 ay süreyle başhekim vekilliği görevini yürüten Demirkol, yine bakanlık kararıyla görevden alınırken, yerine Ankara'dan Namık Nebi Özcan atandı. Yaklaşık 14 gün süreyle başhekim vekilliği görevini yürüten Özcan'ın Ankara'ya dönmesinden sonra Devlet Hastanesi'nde görevli uzman doktor Feyzullah Uçmak, hastanenin yeni başhekim vekili olmuştu. Yaklaşık bir hafta görevde kalan Uçmak yine Sağlık Bakanlığı tarafından alınarak başhekim vekilliğine Ankara'dan Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve fizik tedavi uzman Op.Dr. Mustafa Kırlangıç görevlendirmişti. Yaklaşık bir aylık bir görevlendirmeyle Şanlıurfa'ya gelen Kırlangıç fazla çalışamadı. Yaklaşık 5 gün görevde kalan Kırlangıç, rahatsızlığını gerekçe göstererek sevk alıp Şanlıurfa'dan ayrılmıştı.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber