Cinnet geçiren polis değil anneymiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize'deki aile faciasıyla ilgili sır perdesi kalkıyor. 16.00 sıralarında meydana gelen olayı, korkan komşuların 3 saat sonra apartmanın kapıcısına anlattığı ortaya çıktı

Rize'de, Gülseren Olgun'un (29) tartışırken cinnet geçirip, polis memuru olan eşi Çağatay Olgun (38) ile oğlu Alp Tuğberk'i (4) öldürmesi, diğer oğlu Mustafa Gökberk'i (7) dört kurşunla ağır yaraladıktan sonra intihar etmesiyle sonuçlanan dehşetin sır perdesi aralanıyor.

4.5 saat ölüm kalım mücadelesi veren Mustafa Gökberk Olgun, hastanedeki ilk ifadesinde ?Annem önce babamı vurdu, sonra kardeşimi. Bana da ateş etti. Yaralandım ama yan odaya kaçtım? dedi. Zaman zaman ağlayan çocuğun, sürekli olarak kardeşi, annesi ve babasını sorduğu, ?Annem bizlere kızarak ateş ediyordu. Babam bizi korumaya çalışmak için üzerimize gelmişti? dediği belirtildi. Önceki gün saat 16.00 sıralarında meydana gelen olayın, silah sesini duyan alt kattaki komşunun kapıcıya silah sesi duyduğunu saat 19.00'da söylemesi üzerine ortaya çıktığı öğrenildi. Anne Olgun'un olay sabahı Mustafa Gökberk'i okula bırakırken çekilen güvenlik kamerası görüntüleri bulundu.

3 saat sonra söyledi

İslampaşa mahallesinde oturan Rize Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde 4.5 yıldır görev yapan, 11 yıllık polis memuru Osman Çağatay Olgun, uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşadığı eşiyle olay günü yine tartıştı. Tartışmanın karşılıklı hakaretlerle büyümesi üzerine cinnet getiren Gülseren Olgun, eşinin beylik tabancasıyla önce Çağatay Olgun'a, daha sonra çocuklarına ateş etti. Son olarak kalbine ateş ederek yaşamına son verdi. Korkunç olay, saat 19.00 sıralarında alt kattaki komşularının, apartman görevlisi İshak Kayış'a ?bir süre önce peş peşe silah sesleri duyduğunu? söylemesiyle ortaya çıktı. Apartman yöneticisi Tahsin Güveli, polis memurunun cep telefonunu aradı ancak evden telefon sesi duyulmasına rağmen açan olmadı. Olgun'un yan binada oturan mesai arkadaşına haber verildi.

Saat 20.30'da savcının izniyle kapıyı kırarak içeri giren ekipler, korkunç manzarayla karşılaştı. Polisler, kan gölüne dönmüş salondaki üç ceset ile yan odada Mustafa Gökberk'i ağır yaralı olarak buldu. Dairenin kapısı, savcılık tarafından mühürlendi.

Organları zarar görmedi

Karnına bir, bacaklarına üç kurşun isabet eden Mustafa Gökberk, yapılan müdahale sonucu hayata döndürüldü. Karnına giren kurşunun organlarına zarar vermediği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Otopside, polis memurunun sırtında iki, Alp Tuğberk Olgun'un vücudunda üç, Gülseren Olgun'un kalbinin üzerinde bir kurşun tespit edildi.

Kapıcı Kayış, ?Komşu silah sesini duymuş ama bize haber vermemiş. Çöp almaya gidince söyledi. Zannedersem korkmuş. Çocuk, cesetlerle aynı evde yaralı olarak kalmış. Erken haber verilseydi belki kurtulan olurdu? dedi. Cenazeler, bugün Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber