7 Ocak 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Haftalık olağan görüşme Genelkurmay'da.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile haftalık olağan görüşmesini Genelkurmay Başkanlığında yapacak.

2- Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölye Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bakanlıkta bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yapılacak.

- Westerwelle, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı ziyaret edecek.

- Başbakan Erdoğan, Westerwelle'yi Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

3- "İkinci Büyükelçiler Konferansı" sürüyor.

- Başbakan Erdoğan, konferans katılımcılarına öğle yemeği verecek.

- Konferansta, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Almanya Şansölye Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Westerwelle konuşma yapacak.

4- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Sekreteri Necmi Sadıkoğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Şahin, Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından Büyük Öğrenci Projesi kapsamında yüksek öğrenim görmek üzere Türkiye'ye gelen devlet burslu eğitim ve öğrenci temsilcilerine yemek verecek.

5- Başbakan Erdoğan, Ankara'da, Vali Galip Demirel Vilayetlerevi'nin açılışını yapacak.

6- Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Chen Deming, Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ı ziyaret edecek, görüşmenin ardından iki bakan ortak basın açıklaması yapacak.

- Başbakan Erdoğan, konuk Bakan Chen'i Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

7- "Tuttur.com Cup" turnuvası Antalya'da devam ediyor, Antalya WOW Futbol Center'da düzenlenen "Tuttur.com Cup" turnuvasının ikinci gününde Kayserispor, Hamburg takımıyla karşı karşıya gelecek.

8- Basketbolda Avrupa sınavı.

- ULEB Avrupa Ligi (B) Grubu'nda yer alan Efes Pilsen, 9. hafta maçında Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda BOTAŞ Spor, Polonya'nın CCC Polkowice takımıyla Menderes Spor Salonu'nda, Beşiktaş Cola Turka ise Rusya'nın Dinamo Kursk takımıyla Cola Turka Arena'da ikinci tur ilk maçlarını oynayacak.

9- Voleybolda, Avrupa Konfederasyon (CEV) Kupası ikinci tur ilk maçları yapılacak.

- Erkeklerde Arkasspor İspanya'nın Portol Palma Mallorca takımıyla, bayanlarda Eczacıbaşı Zentiva ise Azerbaycan'ın Azerrail Bakü takımıyla deplasmanda mücadele edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber