Dünyanın neresinde sağlık özrünü bildirenin talebi dikkate alınmaz?

Haber Giriş : 05 Şubat 2005 01:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben sağlık özürü,devlet hastanesinden alınmış heyet raporuyla belgelenen bir öğretmenim.

Tahmin edebileceğiniz gibi sağlık mazeretinden dolayı il içi yer değişikliği istedim. Yine tahmim edebileceğiniz gibi aradan 7 ay gibi uzun bir süre geçmesine rağmen bırakın tayini yapmayı, en ufak bir bilgilendirme dahi yapılmamıştır. Yani ne telefonlarda, ne de yüz yüze görüşmelerde: Efendim, sizin durumunuz şudur, şu yönetmeliğe, şu kanuna göre sizin sağlığınız hiç bir şekilde önemli değildir, TAYİNİNİZ YAPILMAYACAKTIR denilmemektedir. Olabilir efendim, yapılabilir efendim denilmektedir.

Benim bu yazıyı yazmaktaki amacım tayin konusunda bir girişim değil. Sadece iş güzar bürokratları sorgulamak. Çünkü aynı kişiler (araştırılsın) iş kendi yakınları olunca bir anda mevzuatı, kanunu, ilkeli olmayı unutuyorlar. Öğretmenleri küçümseyen, onları sürekli sorun çıkarıcı olarak gören, referansı olmayanın yüzüne bile bakmayan, ama yukarıdan birisi aradı mı; buyurun sayın....bilmem kimim diye selama duran bu bürokratik zihniyetle hiç bir yere gidilemez.

Yani bu (Bilgi edinememek, muhatap alınmamak) sadece benim değil pek çok meslektaşımın, hatta bana göre Türkiye'nin bir sorunudur.

Dünyanın neresinde sağlık özürünü bildiren bir insanın yüzüne bakıpta olabilirli, yapılabilirli bir cevap verilir ki?

Yani orada senin resmi başvurunu yaptığın dosyan dursun, zatın önünde bilgisayar dursun, bir sürü memur dursun...

En azından bir lütfedip dosyanız incelense, şu kriterlere uymadığı için isteğiniz işleme konulmamıştır dense o da bir şey. Ama benim işgüzar bürokratım (oturduğu koltuğun hakkını mı verecektir bilinmez) böyle kötü bir davranışa(!) tenezül dahi etmemektedir...

Bence eskilerden bu güne kadar personeline hiç bir zaman sahip çıkmayan, adamına göre muameleyi teamül edinen bu zihniyet, öğretmenlik kurumunun yozlaşmasının ve öğretmenlik mesleğinin itibarının düşmesinin en büyük nedenlerinden birisidir.

Yorum yazan: Karanfil

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber