Eğitimciler eylemde!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2010 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın İstanbul'un gözde semt ve caddelerindeki 22 okulun satış kararını verdiğini öne süren yüzlerce eğitimci İstanbul Maçka İlköğretim binası önünde toplanarak protesto gösterisinde bulundu. Satış sonrası yaklaşık 5 milyar dolar gelir elde edilmesinin planladığını iddia eden eğitimciler "Okullarımızı sattırmayacağız" sloganları attı.

İDDİAYA GÖRE EN GÖZDE OKULLAR

Protestoda bulunan eğitimicilerin iddiasına göre, listenin başında Nişantaşı, Etiler, Ortaköy, Teşvikiye, Erenköy, Çamlıca ve Bağdat Caddesi gibi İstanbul'un en gözde semtlerindeki okullar yer alıyor.

"ÖĞRETMEN TÜCCAR, ÖĞRENCİ MÜŞTERİ, OKULLAR TİCARETHANE DEĞİLDİR"

Bir grup eğitim sendikası üyesi de satışları protesto etmek için satış listesinde bulunduğu ifade edilen, Maçka İlköğretim Okulu önünde toplandı. "Okullarımızı sattırmayacağız" yazılı pankartın arkasında toplanan 100 kişilik grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim İş 1 Nolu Şube Başkanı Erkan Aksoy, "Okulların satışına müsade etmeyeceğiz. Öğretmenlerimiz ve ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin en iyi koşullarda eğitim-öğretim etkinlikleri yapmaya hakları vardır. Bu imkanlar elimizden alındığında geleceğimiz kararacaktır. İzin vermeyeceğiz. Öğretmen tüccar, öğrenci müşteri, okullar ticarethane değildir" diye konuştu. Satış kararının gerekçesi olarak İstanbul Valiliği'nin yaptığı açıklamada okullardaki öğrenci sayısının azlığı ve okulların trafik yoğunluğuna neden olması gösterildiğini öne süren Aksoy, sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda bulunduğumuz Maçka İlköğretim Okulu'nun çevresşine bakalım. trafiği etkileyen sadece bu okul mu? Diğer yapılar ne olacak. Eğitime elverişsizse, yıkılıp yerine çok daha güzeli yapılamaz mı? Halihazırda yıkılıp yapılan onlarca oku yok mu? Şu an benim çalıştığım okul yıkılmıştır yerine daha iyisi yapılmıştır. Valiliğin bunları söylerken söylemediğini biz ifade edelim. okulların satışından elde edilecek para, faizcilere ve yandaş şirketlere aktarılacaktır". Grup basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber