8 öğrenci için mezraya okul yapıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2010 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Günyazı Köyü'ne bağlı Cevizlipınar Mezrası, devlet ve halk işbirliğiyle okula kavuştu.

8 öğrencinin eğitim alacağı okulun sınıfları halılarla döşenirken, öğrenciler sınıfa ayakkabılarını çıkararak giriyor. 40 bin TL'ye mal olan tek derslikli okulun açılışını yapan Kaymakam Hakan Şen, ?Biz malzemeyi verdik, köylü de okulun inşaatında çalıştı. Bu tür ortak çalışmalarımız sürecek? dedi.

Yıllardır öğrencileri 15 kilometre uzaklıkta bulunan Olgunlar Mezrası'ndaki İlköğretim Okulu'na giden Günyazı Köyü Cevizlipınar Mezrası nihayet okula kavuştu. Mezra sakinlerinin talebi üzerine Kaymakam Hakan Şen, 6'sı kız 8 öğrencisi bulunan mezraya okul yapılmasını kabul etti. Bunun üzerine 40 bin TL'yi okul için ayıran Kaymakamlık, mezra sakinlerinin okulun inşaatında çalışmasını istedi.

2 ay önce başlanan tek derslikli okul ve öğretmen lojmanının inşaatı tamamlanarak törenle eğitime açıldı. Açılışa Kaymakam Hakan Şen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Dikmen, Şemdinli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ve köylüler katıldı. Modern bir şekilde inşa edilen okulun sınıfı da halılarla serildi. Öğrenciler, ilk defa ders başı yaptıkları okullarına ayakkabılarını çıkararak girdi. Törene katılanlar daha sonra yer sofrasında birlikte yemek yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber