Eskişehir Milli Eğitimine operasyon: 16 gözaltı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2010 10:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Eskişehir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında öğretmen evi müdürü ve 3 çalışanı ile Milli Eğitim Satın Alma Şube Müdürü ve bir memur ile işadamlarının da aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

İl Milli Eğitim Satın Alma Şube Müdürü ile bir kişi, polisteki sorgu ardından, savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlıların, öğretmen evi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullara malzeme alımı ihalelerine usulsüzlük karıştırarak haksız kazanç elde ettikleri, zimmet, rüşvet suçlarından gözaltına alındıklarını öğrenildi. Zanlıların Emniyetteki ifadeleri sürüyor.

Alınan bilgiye göre, polis, Eskişehir Öğretmen Evi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve kentteki bazı okullardaki malzeme alımlarında ihalelere fesat karıştırıldığı, zimmet ve rüşvet olayları olduğu ihbarı üzerine çalışma başlattı. 5 ay süren planlı çalışma sonunda polis, öğretmen evi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kentteki bazı okullardaki malzeme alımlarında usulsüzlük yapıldığı, bazı milli eğitim çalışanlarının gizli ortağı olduğu şirketler vasıtasıyla ihalelerden haksız kazanç sağladığı, zimmet, rüşvet olaylarının yaşandığını belirledi.

Cumhuriyet Savcılığının izni ile kentteki başta öğretmen evi olmak üzere çeşitli noktalara eş zamanlı operasyon düzenleyen Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Ekipleri, Öğretmen Evi Müdürü H.G. ile 3 çalışanı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Satın Alma Müdürü M.Ş. ve bir memur ile işadamları C.B., E.U.'nun da aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Polis, Öğretmen Evi ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bazı bilgisayar, laptop ve evrakları ile işadamlarının bilgisayar ve evraklarına el kondu. Polis, söz konusu bilgisayar, laptop ve evrakları incelemek üzere Emniyet'e götürdü.

Emniyet'teki sorguları tamamlanan zanlılardan İl Milli Eğitim Müdürlüğü Satın Alma Müdürü M.Ş. ile birlikte 2 kişi, savcının talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Diğer zanlıların emniyetteki sorguları sürerken, operasyonun genişletilerek devam ettiği kaydedildi. Zanlıların, emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Ayrıca, Öğretmen Evi Müdürü H.G.'nin, kurumda çalışan 3 bayanla gönül ilişkisi yaşadığı, yasal olmamasına rağmen Öğretmen Evi'nin kuaförünün işletmeciliğine ortak olduğu, burada maç seyreden öğretmenlerden alınan paralar ile kurumda kalan bazı müşterileri kalmadı gibi gösterip paraları zimmetine geçirdiği iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber