İzmir eski Sosyal Hizmetler Müdürü'nden açıklamalar

Haber Giriş : 05 Şubat 2005 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özürlü çocuğu savcıya ihbar mı etseydim

Nazmi Taşkın, İzmir Sosyal Hizmetler Müdürü«yken bu olaylar nedeniyle önce açığa alındı, sonra da tutuklandı. Hakkındaki iddia, çocuk köyündeki olayları bilip savcılığa suç duyurusunda bulunmamasıydı.

Önceki gün kefaletle serbest bırakılanlar arasında Taşkın da vardı. Tabii söyleyecekleri de: ?Özürlü çocuğumuzun olayı bana iletildi.

Öncelikle ailesinin bulunmasını istedim. Fakat aileye ulaşılamadı. Ne yapmamı bekliyorlardı? Özürlü bir çocuğun yaptığı bir olayı, bu suçtur diye savcıya mı bildirecektim. Bizim kuruluşlarımızda zihinsel özürlü çocuklar da barınıyor. Onların her yaptığı hataya bu suçtur mu diyecektim. O zaman ben insan haklarına aykırı davranmış olmaz mıydım? Bahsi geçen çocuğun psikiyatrlar tarafından teşhis ve tedavisi yapılıyordu. Hangi kuruluşumuzun bu çocuk için uygun olduğuna karar vermeye çalışırken başımıza bunlar geldi. Ben görevimi ihmal etmedim, özürlü bir çocuğu savcıya şikayet ederek, insanlığımdan mı utansaydım. O çocuğu şikayet etseydim asıl o zaman görevimi kötüye kullanmış olurdum.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber