Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, Londra'da eğitim projelerini anlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2010 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, eğitimde alanındaki son gelişmeleri Londra'da anlattı. Londra'da bulunan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Marriott Hotel'de düzenlenen Öğrenme ve Teknoloji Forum'unda (Learning and Technology Forum) bir konuşma yaptı. Konuşmasında Türkiye'de eğitim sektöründe yaşanan son gelişmelerle birlikte Eğitim Bakanlığı'nın uygulamaları ve projelerini anlatan Çubukçu, e-devlet uygulamasının eğitime olan önemli etkisinin altını çizdi.

Öğretmen ve öğrencilerin uzaktan eğitim olanaklarından faydalanmaları konusunda önemli çalışmalar başlattıklarını belirten Çubukçu, Türkiye'de ilkokul öğrencilerinin yüzde 95'inin, ortaokul öğrencilerinin ise yüzde 100'nün internet erişimine sahip olduklarını aktardı. Türkiye'de eğitimde teknoloji ve internet olanaklarından yararlanma konusunda önemli ilerlemeler kaydettiklerini dikkat çeken Çubukçu, yaklaşık 85 bin öğretmene dizüstü bilgisayar, her okula kendi internet sitelerinin alanını oluşturmaları için yetki ve tüm okul personeline kişisel e-posta sağlandığını kaydetti.

Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, ulusal başta olmak üzere Microsoft gibi uluslararası firmalarla da bilişim alanında özel projeler geliştirdiğini de söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim ihtiyaçlarının belirleme bilgi sistemi olan METSİS adında projesi olduğunu da aktaran Çubukçu, "Bakanlığımızın en küçük yerleşim birimlerine kadar uzanan veri tabanıyla çok yaygın bir ağa sahiptir. Yine bu çerçevede personel, öğretmen, öğrenci ve velilere bu sistemden ulaşabiliyoruz. Hedef kitlesi bu kadar geniş olmakla birlikte, e-dönüşüm uygulamasıyla birlikte yeni projeler geliştirmekteyiz." diye konuştu.

Marriott Hotel'de eğitim ve teknoloji dünyasından yerli yabancı konuklara seslenen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bugünkü temasları sırasında Eğitim Teknolojileri Fuarı'nı (BETT) ziyaret etmesi bekleniyor. Bakan Çubukçu, fuarın ardından Türkiye'ye hareket edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber