CHP çalışanlarına yüzde 11,3 zam

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Çalışanları sendikalı tek siyasi parti CHP'de yeni dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı. Çalışanların ücretlerine yıllık kümülatif yüzde 11,3 zam yapıldı.

CHP ile Türk-İş'e bağlı Türkiye Ticaret, Kooperatif, Büro, Eğitim ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Taraflar arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi 1 Eylül 2009-31 Ağustos 2011 tarihleri arasında 2 yıl süreyle geçerli olacak.

Toplu iş sözleşmesine göre, aylık çıplak brüt ücretleri bin 100 liranın altında olanlara bu miktarı geçmemek üzere 60 lira iyileştirme verilecek.

Bu iyileştirmeden sonra tüm çalışanların aylık çıplak ücretleri toplu iş sözleşmesinin birinci altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6 artırılacak. Toplu iş sözleşmesinin birinci yılında ücretlere yapılan zam, iyileştirmeler hariç kümülatif yüzde 11,3 olacak.

Çalışanların ücretlerine toplu iş sözleşmesinin ikinci yılında ise gerçekleşen bir yıllık TÜFE oranına 2 puan eklenerek belirlenecek oran doğrultusunda zam yapılacak.

Yılda 4 aylık ücretleri tutarında ikramiye verilecek çalışanlara, iş sözleşmelerinin kıdem tazminatı almaya hak kazanacak şekilde sona ermesi durumunda iş yerinde geçen her tam yılları için 45 gün üzerinden hesaplanacak kıdem tazminatı ödenecek.

Çalışanlara milletvekili genel seçimleri sonrasında 1 aylık çıplak ücretleri tutarında prim verilecek.

BİN 300 METREKÜP DOĞALGAZ YARDIMI

Çalışanlara yakacak gereksinimlerini karşılamak için yılda bir defa eylül ayının ilk haftasında belediyenin belirleyeceği birim ücret üzerinden bin 300 metreküp doğalgaz bedeli ödenecek.

Çalışanlara toplu iş sözleşmesinin birinci 6 ayında her ay için net 358.38 lira, ikinci 6 ayında 379.88 lira sosyal yardım ödenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber