Bakan Akdağ; Sözleşmeli personeli tek çatı altında toplayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, farklı modellerde sözleşmeli personel çalıştırıldığını belirterek, sözleşmeli personelleri tek bir modele dönüştürme konusunda çalışma yaptıklarını bildirdi.

Genel Kurulda, milletvekillerinin sözlü soru önergelerini cevaplandıran Bakan Akdağ, Sağlık Bakanlığında çalıştırılan sözleşmeli personel konusuna değindi.

Akdağ, 14 bin 314'ü eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sözleşmeli sağlık personeli çalıştırılmasına ilişkin kanun kapsamında, 50 bini 4-B kapsamında olmak üzere toplam 75 bin personelin sözleşmeli çalıştırıldığını kaydetti.

Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere eleman temininde güçlük çekilen yerlerdeki sağlık birimlerinde sözleşmeli personel çalıştırıldığını belirten Akdağ, sözleşmeli personel ile kadrolu personelin haklarının hemen hemen aynı olduğunu, 4-C kapsamındaki sözleşmeli personelin sadece aile yardımından faydalanamadığını söyledi.

Sözleşmeli personelde farklı modeller bulunduğunu, bu konuda ilgili memur sendikaları ve Devlet Personel Başkanlığıyla görüştüklerini bildiren Akdağ, ?Sağlık Bakanlığı olarak bizim personel politikamız, sözleşmeli personel sayısını azaltmak değildir, hatta belki artırmaktır. Ancak sözleşmelilerimizde farklı sözleşmeli modeller var. İlgili memur sendikalarıyla yaptığımız görüşmelerde, farklı modelleri bir tek modele dönüştürme konusunda ortak çalışma yapıyoruz? diye konuştu.

Eş durumundan dolayı yapılan tayinlerdeki sıkıntıya kolaylık getirdiklerini anlatan Akdağ, 7 yıldır Sağlık Bakanlığı yaptığını anımsatarak, şimdiye kadar hiç kimsenin Muğla'dan Ardahan'a veya İzmir, İstanbul, Erzurum'a, Kars'a, Giresun'a veya Hatay'a eş durumundan tayin istemediğini, bu tayinlerin genelde Doğu illerinden Batı illerine yapılmak istendiğini söyledi. 'Eşleri, mutlaka Türkiye'nin bir yerinde buluşturuyoruz' diyen Akdağ, eş durumundan tayin isteyenleri, personel ihtiyacı olan farklı illere tayin yaptıklarını, hangi ilde personel az ise eşleri o illerde buluşturduklarını bildirdi.

Yanık Üniteleri ve Hekim Sayısı

Bakan Akdağ, göreve geldiklerinde Sağlık Bakanlığı hastanelerindeki yanık yoğun bakım yatak sayısının 35 olduğunu, bugün yatak sayısını 321'e çıkardıklarını, üniversite ile özel hastaneler de dahil olmak üzere toplam yanık yoğun bakım yatak sayısının ise 493'e ulaştığını kaydetti.

Yanıklarda 1. ve 2. derece yanıkların tüm illerde tedavi edildiğini anlatan Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ, 3. derece yanıkların ise 21 ildeki 26 hastanede tedavi edildiğini, ağır yanıklı hastaların bir ilden diğer bölge iline nakledilmesinde hava ambulansının etkin bir şekilde kullanıldığını bildirdi.

Yıllarca, Türkiye'de hekim sayısının fazla olduğunun iddia edildiğini ancak şimdilerde hekim ihtiyacı olduğuna kanaat getirilmeye başlandığını belirten Akdağ, tıp fakültelerinde 2007-2008 eğitim ve öğretim döneminde 5 bin 190 olan öğrenci kontenjanının, 2008-2009 döneminde 6 bin 682, 2009-2010 döneminde ise 7 bin 610'a çıkarıldığını kaydetti.

Bakan Akdağ, tıp fakültelerindeki öğrenci kontenjanının 10 bine çıkarılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber