Yardımcı Doçentlere Uygulanan Derece Haksızlığı Devam Ediyor

Hizmet sürelerine göre müktesepleri olmadığı halde, yaklaşık bir milyon memura bir derece verilmesini öngören yasa TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Ancak Yardımcı Doçentlere uygulanan derce haksızlığı hala devam ediyor. Yardımcı Doçentlerin özlük sorunlarının çözümü için hiçbir iyileştirme yapılmadı ve Yardımcı Doçentlerin hizmet süreleri kaç yıl olursa olsun yine de üçüncü derecenin üstünü çıkamayacaklar.

Haber Giriş : 06 Şubat 2005 01:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Görüş alış verişi için Forum bölümününü Akademik Personel kategorisini kullanabilirsiniz.


Memurlara geçmişte (1979 ve 1991 yıllarında) iki defa birer üst derece verildi, sonradan işe başlayan kamu görevlileri açısından ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi amacıyla söz konusu bu yeni kanun çıkarıldı. Geçmişte üst derece verilmesi uygulamasından yararlanamayan kamu görevlilerinin mağduriyetinin giderilmesine yönelik olarak çıkarılan kanuna hiç kimsenin bir şey dediği yok. Ancak bu kanun teklifini hazırlayanlar ve kanunlaştıranların yani Maliye Bakanlığı bürokratlarının ve Milletvekillerinin Yardımcı Doçentlerin hizmet süreleri ve müktesepleri ne olursa olsun üçüncü derecenin üstüne çıkamamaları adaletsizliğinin neden giderilmediğini açıklamaları gerekmez mi?

Bütün Yüksek Okul mezunları (iki yıllık yüksek okul mezunları dahil) her bir yılda kademe, her üç yılda derce terfii alarak 1. dereceye kadar ilerleyebildikleri halde, Yardımcı Doçentler 3. dereceden yukarıya çıkamamaktadırlar.

Bizler 58 Devlet üniversitesinde görev yapan 17 bin civarındaki Yardımcı Doçent öğretim Üyesi bu konuda; Maliye ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden makul bir açıklama bekliyoruz.

Dr. Selami SERHATLIOĞLU ([email protected] )
Tlf.: 0 - 424 - 2333555 /1388
Faks: 0 - 424 - 2376773
Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi Yardımcı Doçenti / ELAZIĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber