Sendikalardan TEKEL işçilerine destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2010 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, eylemlerinin 32. gününde Tekel işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türk-İş Genel Merkezi önünde işçilere hitaben yaptığı konuşmada, 32 gündür zorluklara ve engellemelere rağmen direnişi sürdüren Tekel işçilerini kutladı.

Bu mücadelenin sadece Tekel işçileri için değil, bütün işçi sınıfı için önem taşıdığını dile getiren Çelebi, ?Bu mücadeleden tüm işçi sınıfı başarıyla çıkmak zorunda. Başka yolu yok? dedi.

Çelebi, ?Mücadele için bir kez daha ant içiyoruz. Eğer bizi duymuyorlarsa bugün buradayız. Pazar günü de buradayız. Genel grev, genel direnişe sonuna kadar varız? diye konuştu.

KESK Başkanı Sami Evren de Türk-İş'in önüne desteğe değil, eylemlerini birleştirmeye geldiklerini söyledi. Tekel işçilerinin işsizliğe karşı, iş güvencesini korumak için mücadele ettiklerini belirten Evren, bu nedenle eylemin tüm emekçilerin eylemi olduğunu dile getirdi.

Dünya emekçilerinin Tekel işçisinin yanında olduğuna işaret eden Evren, şöyle konuştu:

?Bu hükümet, oturma eyleminden, mitingden anlamaz. Onun anladığı tek dil var. O da genel grevdir. Oturma eyleminde burada sizlerle olacağız. Bütün konfederasyonlar, pazar günü yapılacak mitingden sonra bir araya gelip siyasi iradeye süre vermeli. Daha sonra da genel grevi ilan etmelidir. Tekel işçisi kaybederse, Türk demokrasisi, hepimiz kaybederiz.?

Evren, Tekel işçilerinin eylemini ?duymazdan gelen? sendikalara tepki gösterdi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da hükümeti eleştirerek, ?Bu kriz, onların krizi. Yanlış ekonomi politikalarının, özelleştirme politikalarının getirdiği kriz? dedi.

Tekel işçilerinin direnişini sonuna kadar desteklediklerini ifade eden Soğancı, ?Artık Türkiye'de herkes biliyor. Tekel işçisi direnişin simgesi? dedi.

Bu arada, Türk-İş Genel Merkezi önüne gelen çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri de işçilere destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber