Bozdağ: Anayasa değişikliği için bir çalışma var

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2010 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, şu aşamada Anayasa değişikliği konusunda net değerlendirme yapma imkanı olmadığını belirterek, "Ama bir çalışmanın olduğunu bilmenizi isterim" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, Meclis'te gazetecilerin sorularını cevapladı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın demokratik açılımla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bozdağ, Atalay'ın demokratik açılım sürecinde atılacak somut adımlarla ilgili bir takım değerlendirmelerde bulunduğunu söyledi. Bundan sonra konunun TBMM'ye gelen boyutları itibariyle Meclis'in ilgili komisyonlarında tartışılacağına, daha sonra Genel Kurul'da yasalaşma süreciyle ilgili işlemler yapılacağına işaret eden Bozdağ, İçişleri Bakanı'nın, çalışmaların ne boyutta olduğu ve yasama organına sevkedilecek konularla alakalı değerlendirmeler yaptığını ifade etti. Bozdağ, "Bu bir süreç. Bu süreçte pek çok şey yapılacak. Bu bir paket değil bir süreçtir. Dolayısıyla sürecin içinde zaman zaman ihtiyaç duyulan konular olduğu takdirde yeni çalışmalar yapılma imkanı olacaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın Anayasa değişikliği konusunda bir hazırlık yapıldığı açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bozdağ, Anayasa değişikliklerinin toplumsal bir ihtiyaç olduğunun toplumun her kesimi tarafından dile getirilen bir konu olduğunu ifade etti. TBMM'de bir konsensüs temin edilemediği için böyle bir değişiklik yapılamadığını ama Meclis'te her zaman değişiklik yapmanın sözkonusu olduğunu belirten Bozdağ şunları kaydetti: "Bundan sonraki süreçte de Anayasa değişiklikleri konusunda çalışmalar yapılabilir. Bizim parti olarak daha önceden bu konularda yaptığımız değişik çalışmalar var. Bu çalışmalarla ilgili, Anayasa'da yer alan tüm hükümlerin değiştirilmesi yerine toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek, modern Anayasalarda olan düzenlemelerin ikame edilmesi konularında değişik çalışma gruplarına yaptırılan çalışmalar var. Şu an elimizde bu tip çalışmalar da var ama bunlarla ilgili önümüzdeki süreç içinde bu gibi tartışmalar, konular gündeme gelebilir. Meclis'te konsensüs olması, bu düzenlemelerin hayata geçirilmesi bakımından arzu edilen birşeydir. Şu aşamada bu konularda konuşmak için erken ama bizim dileğimiz yapılması muhtemel Anayasa değişiklikleri gündeme geldiğinde bunun Parlamento zemininde tartışılması ve Parlamento'da karara bağlanmasıdır. Bu çerçeve içinde bir çalışmanın sonuçlandırılmasıdır."

'Diğer partilerle uzlaşı arayışınız olacak mı?' sorusuna Bozdağ, "Böyle bir çalışma nihayete erer ve kamuoyuna 'bu çalışmaları yapıyoruz, şunlar şunlar olacak' diye bir açıklama olursa ondan sonra yapılabilecek olanlardır onlar. Şu aşamada o noktada değiliz" karşılığını verdi.

'AK Parti'nin Anayasa değişikliğinde bir önceliği var mı?' sorusu üzerine Bozdağ şöyle konuştu: "Şu aşamada bu konularda net değerlendirme yapma imkanım yok. Ama bir çalışmanın olduğunu bilmenizi isterim" diye konuştu.

Bozdağ, kozmik odada arama yapan hakimin rahatsızlandığı haberlerinin hatırlatılması üzerine şunları kaydetti: "Onu bilemiyorum. Bu bir adli süreçtir. Adli süreçte işleyişe adli yargıda görev yapanlar karar verir. Bu süreçte görev yapan hakim ve savcılar kendi yollarını Anayasa ve yasalara göre tayin ederler. Bizim siyasetçiler olarak bir değerlendirme yapmamız yanlış olur".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber