Yeşil Kart nikahı!

Haber Giriş : 06 Şubat 2005 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçmiş yıllarda bir ayda yaklaşık 500 resmi nikahın kıyıldığı Diyarbakır ve Batman'da, Ocak ayında bu sayı Yeşil Kart alabilmek isteyenlerin yoğun talebi karşısında 970'e ulaştı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ücretsiz ilaç ve tedavi hizmetleri ile eğitim yardımlarından faydalanmak için Yeşil Kart almak isteyenlerden istenen resmi nikah şartı, vatandaşların evlendirme dairelerine akın etmesine yol açtı.

Yüzde 450 arttı

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Kayapınar, Sur, Bağlar ve Yenişehir belediyelerinde geçen ay 720 çiftin resmi nikahı kıyıldı. Batman'da da 2004 yılının Aralık ayında 193 çiftin resmi nikahı kıyılırken, 2005 yılının ilk ayında bu sayının 250'ye ulaştığı bildirildi. Bir ayda 255 çiftin resmi nikahını kıydıklarını belirten Bağlar Belediyesi Evlendirme Dairesi Memuru Nuşen Akbal, çiftlerin bazı günler evlendirme dairesi önünde resmi nikah için kuyruk oluşturduğunu söyledi.
Bazen hafta sonları ve öğle tatilinde de çalışmak zorunda kaldıklarını ifade eden Akbal, ?Başvuranların büyük bölümü, ?Yeşil Kart almak veya eğitim yardımlarından yararlanmak için resmi nikah yaptırdıklarını' belirtiyorlar. Bazen çocuklarıyla birlikte gelip nikah kıydıranlar bile oluyor? dedi. Resmi nikah başvurularının yüzde 450 artığını ifade eden Sur Belediyesi Evlendirme Dairesi Memuru Sait Güler de, geçmiş yıllarda ayda ortalama 30 çiftin resmi nikahının kıyıldığını ancak son bir ayda bu sayının 140'a ulaştığını söyledi.

Kadınlar sevindi

Yıllarca dini nikahla birlikte yaşadıkları kişiyle resmen evli oldukları belgelenen kadınların, ?Yeşil kart taleplerinde resmi nikah şartının aranması? uygulamasından bir hayli mutlu oldukları gözlendi. Bazı kadınlar, Yeşil Kart sayesinde resmi nikah yaptırdıklarını belirterek, ?Yıllarca resmi nikah yaptırmak için eşimizi ikna etmeye çalıştık. Ancak bir türlü olmadı. Fakat şimdi Yeşil Kart almak için böylesi bir şart aranınca kendileri bizi evlendirme dairesine getirmeye zorluyor. Yeşil Kart sayesinde evliliğimiz resmileşti? diye konuştu.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber