Arkadaşıyla iddiaya girip, okula tabancayla gitti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2010 18:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Gökçeköy beldesinde sınıf arkadaşıyla girdiği iddia üzerine okula dolu tabancayla giden 15 yaşındaki ilköğretim öğrencisi, durumun fark edilmesi üzerine kaçtığı otobüs terminalinde yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Saruhanlı'ya bağlı Gözlet köyünde oturan ve Gökçeköy beldesinde ilköğretim okulu 8. sınıfta eğitim gören M.K. (15), sınıf arkadaşı M.T. (15) ile "okula tabanca getirebileceği" konusunda iddiaya girdi.

Dün girdikleri iddianın ardından bugün okula içinde 2 mermi bulunan 7.65 milimetre çapındaki tabancayla gelen M.K, silahı arkadaşı M.T'ye gösterdi.

Sınıf öğretmeni, M.K'nin tavırlarından şüphelenerek yaptığı aramada tabancayı buldu. Öğretmen, silaha el koyarak, durumu okul yönetimine bildirdi.

Sınıfta tabancayla yakalanan M.K, aramanın ardından korkarak okuldan kaçtı.

Saruhanlı Milli Eğitim Müdürlüğüne de intikal ettirilen olay nedeniyle, okula jandarma çağrıldı. Jandarma ekipleri, M.K'nin sınıf arkadaşı M.T'nin ifadesine başvururken, M.K'nin babası R.K'yi de gözaltına aldı.

Bu arada, M.K'nin yakalanması için çalışma başlatan jandarma, öğ renciyi Manisa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde gözaltına aldı.

Baba R.K'nin, M.K'nin okula götürdüğü tabancanın ölen dedesine ait olduğunu söylediği ve yapılan araştırmada tabancanın ruhsatsız olduğunun belirlendiği öğrenildi.

Baba R.K. ve oğlu M.K, jandarmada ifadelerinin alınmasının ardından haklarında "6136 Sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun" hükümleri uyarınca işlem yapılarak, serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber