Akdağ: 'Tam Gün'e iyi para kazananlar karşı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2010 22:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Tam güne karşı gazetelere ilan verenler, aslında bu işten iyi para kazananlardır.

Gazetelere ilan verenler, 112 servis doktorları, hastanelerde acil servislerde nöbet tutan pratisyenler değildir." dedi. Erzurum'da gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, TBMM'de Tam Gün Yasa Tasarısı'nın 8 maddesinin kabul edildiğini belirtti. "Tam Gün Kanunu vatandaşın hizmet almak için muayenehaneye gitmesi zaruretini tamamen ortadan kaldıracak bir kanundur." diyen Akdağ, şöyle devam etti: "Tam Gün Kanunu, üniversite hastanelerine gittiğimizde 'ancak para verirsen bir hocaya muayene olabilirsin', 'ancak para verirsen bir hocaya tıbbî işlem yaptırabilirsin' şeklinde önümüze çıkarılan çarpık bir sistemin tedavi edilmesi yasa tasarısıdır."

Bakan Akdağ, tam gün düzenlemesinin vatandaşın işini kolaylaştırmak için yapıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aslında Sağlık Bakanlığı hastanelerinde hekimlerimizin yüzde 20'sinin muayenehanesi var. Örneğin şu anda Erzurum'da 300 hekimden, 10'unun muayenehanesi var. Ama bazı şehirlerimizde bu oran biraz daha artıyor. Vatandaşa burada bu hizmeti alman için muayenehaneye gelmen lazım ya da para vermen lazım denmesine razı olamayız. Yani bugüne kadar zaten bu hususta ciddi bir mücadele yürüttük. Bunu taçlandırıyoruz artık. Tarihe gömüyoruz artık bu işi."

Muayenehaneciliğin karşısında olmadıklarını ancak devletin hastanesinde ve üniversitesinde bunun olmayacağını ifade eden Akdağ, şunları söyledi: "Şimdi bir meslek örgütü bu kanuna karşı olduğunu ve eylem yapacağını söylüyor. Gerçi bir eylem falan da yapamıyorlar. Çünkü doktorlar bu işlere itibar etmiyor. Değerli basınımıza şunu özellikle ifade ediyorum: Bu çeşit eylemlerde lütfen gidip 'siz doktor musunuz?' diye sorun. Çünkü 10 kişiden en çok ikisi doktor çıkacaktır."

Bakan Akdağ, hükümetlerine karşı ideolojik karşıtlıkların da bu tartışmalara yol açtığını savunarak, şöyle devam etti: "Neyin karşısındalar? Bu kanun doktorlara ve sağlık çalışanlarına ne getiriyor? Doktorların sabit aylık gelirleri artıyor. Bunun mu karşısındalar? Çok açık ifade ediyorum bunlar halkın derdinden haberi olmayan sırça köşk kahramanlarıdır. Ben bunları Türk halkına şikâyet ediyorum. Bu kanuna halka rağmen 'halkçıyım' diyenler karşı çıkıyor. Bunu garipsiyorum. İlgili meslek örgütü tarihi bir hata yapıyor. Şu anda tam güne karşı gazetelere ilan verenler aslında bu işten iyi para kazananlardır. Gazetelere ilan verenler 112 servis doktorları, hastanelerde acil servislerde nöbet tutan pratisyenler değildir. Uzman hekimlerimizin büyük kısmı bu yasayı bekliyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber