Bakan Yılmaz:Teşvik devam edecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2010 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLET Bakanı Cevdet Yılmaz, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu'nun 2009 yılı sonu itibariyle sona erdiğini, ancak hükümet olarak gelen talepler karşısında istihdam üzerindeki yükün azaltılması ve işsizliğin önlenmesi açısından bunun devam etmesinden yana olduklarını söyledi.

Gaziantep'e gelen Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Asım Güzelbey'i ziyaret etti. Bakan Cevdet Yılmaz, ziyarette bir soru üzerine, Teşvik Kanunu'nun sona erdiğini, ancak sadece istihdam üzerindeki yük açısından bu yasanın birkaç yıl daha uzatılması üzerinde çalışma yapıldığını söyledi. Geçen yıl dünyada da, Türkiye'de de özellikle istihdam açısından sıkıntılar yaşandığını belirten Bakan Yılmaz, ?Küresel kriz nedeniyle. 5084'ün biraz daha uzatılması yönünde çeşitli talepler oldu illerimizden, hükümette de bu değerlendirildi. Tamamı itibariyle değil de, sadece istihdam üzerindeki yükler ve istihdam primi boyutu itibariyle birkaç yıl uzatılması yönünde bir görüş ağırlık kazanmış durumda. Biz yeni bir teşvik sistemi zaten ilan etmiştik. Orada da biliyorsunuz yeni yatırımlarda zaten bu primlerde devlet desteği söz konusu olacak? dedi. Yılmaz, ?Bir taraftan bu teşvik sistemiyle yeni yapılacak yatırımlar ve bundan istifade edecekler, diğer taraftan mevcutlarda özellikle yeni işsizlik olmaması veya kayıt dışılığa çıkılmaması amacıyla devam etme söz konusu olacak? dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz, Ak Parti İl binasını ziyaretinde yaptığı konuşmada ise 2012'ye kadar uygulanacak olan GAP Eylem Planı ile bölgede kalkınmışlığın yükseleceğini belirterek, ?Tarımdaki bu muazzam potansiyelin ticaretle çok bağlantılı olduğunu görüyorsunuz. İnşallah GAP Eylem Planı ile birlikte yeniden gerek sulanan alanların artması, gerek tarımsal üretimin artması ve buna dayalı sanayi ticaret hizmetlerindeki çeşitlilik bu bölgemizde ciddi bir dönüşüme yola açacak? diye konuştu.

?GENÇ NÜFUS ENERJİSİNİ ÇATIŞMALARA HARCAMASIN'

Gaziantep Gençlik ve Kültür Evi Derneği'ni de ziyaret eden Bakan Yılmaz, dernek çalışmaları hakkında İl Sorumlusu Burak Baydar'dan bilgi aldı. Yılmaz, Avrupa Gönüllü Hizmeti ile kente gelen Fransız ve Letonyalı öğrencilerle sohbet etti. Bir Fransız gencin Türkçe olarak, ?Ne mutlu Türk'üm diyene' demesi Bakan Cevdet Yılmaz ile yanındakileri önce şaşırttı, sonra güldürdü. Ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Ak Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi Kış Eğitim Programı'na katılan Yılmaz, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 50'sinin 30 yaş altındakilerden oluştuğuna dikkat çekerek, ?Enerjimizi boş yere harcadığımız konuları ortadan kaldıralım. Enerjimizi gereksiz kavga ve çatışmalarla harcamamız lazım. Ortak hedefler doğrultusunda enerjimizi kullanalım? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber